Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Farliga hållplatser ska uppgraderas

Hållplatserna Hyttvägen, Borntorpet och Folkhögskolan i Skinnskatteberg ska rustas upp för mellan två och tre miljoner kronor.

Annons
På vintern får bussresenärer nästan stå ute i vägen och vänta innan påstigning vid hållplatsen Hyttvägen i Skinnskatteberg.

– Det behövs upprustningar här, det är alla överens om, säger Anna Kero, planerare på Trafikverket.

Hyttvägen, Borntorpet och Folkhögskolan, som alla ligger på den del av Köpingsvägen som går förbi Masboområdet, ska få plattformar, busskurer och gånganslutningar.

– Anslutningarna är för att man ska kunna gå till hållplatserna på ett säkert sätt, säger Anna Kero.

I dagsläget får resenärer stå och vänta i vägrenen, och när det plogas upp snövallar längs vägen får de väntande nästan stå ute i vägen.

– Det har varit en resursfråga att bygga om hållplatserna till sådan här standard. Man står oskyddad, speciellt på vintern, men det är inte enorma trafikmängder. Samtidigt finns det många hållplatser som ser ut så här, säger Anna Kero.

Torgny Birgersson, som bor i Masbo, har länge velat se en förändring och är nöjd med de planerade åtgärderna.

– Jag tycker detta låter perfekt. Som det är nu går folk av bussen och så kanske man inte ser sig för, och helt plötsligt det kommer en timmerbil.

Arbetet kommer troligen utföras nästa vår men kan även ske till hösten, beroende på hur planeringen går. De två-tre miljoner kronorna tas ur den regionala planen för Västmanlands län.

Annons