Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortfarande hopp för föräldrar som önskar lekplats vid öppna förskolan

163 namnunderskrifter fick politikerna i fullmäktige att gå emot kommunstyrelsens förslag.

Annons

Föräldrar som besöker Stacken i Skinnskatteberg har haft önskemål om en enklare lekplats i anslutning till den öppna förskolan.

Läs mer: Nu börjar bygget av den nya lekplatsen

Det ledde tidigare i år till en motion från Sheila Imamovic Skog (MP), som föreslår att en enklare lekplats görs i ordning. I motionen föreslås några gungor, en sandlåda och en grillplats.

Läs mer: Stacken har blivit för litet för barnen

Kommunstyrelsen i Skinnskattebergs kommun har, på inrådan från förvaltningen, bestämt sig för att föreslå fullmäktige att avslå motionen. Bland annat eftersom att kommunen inte äger marken och för att skolans lekplats finns över vägen. Men när ärendet var upp under måndagens fullmäktige lämnades 163 namnunderskrifter för en enklare lekplats vid Stacken in och politikerna bestämde sig för att tänka om. Synpunkter som framfördes var att kostnaden inte torde bli så stor och att det är olyckligt att barnen ska behöva korsa den trafikerade vägen för att ta sig till en lekplats. Motionen återremitteras nu, alltså skickas tillbaka, så att kommunen kan kika noggrannare på ärendet.

Läs mer: 16 röster mot 15 när Skinnskattebergs budget klubbades i fullmäktige

---

Nu har FP:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare – och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera FP:s nya app här.

Annons