Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friskvårdspeng ska locka Skinnskattebergs anställda till rörelse

Klart sedan Alliansen fick igenom sitt budgetförslag

Annons

Från och med 1 januari införs en friskvårdspeng på 800 kronor vardera för Skinnskattebergs kommuns anställda. Det bestämdes när budgeten klubbades igenom tidigare i veckan.

Läs mer: 16 röster mot 15 när budget klubbades igenom

– Förhoppingsvis blir fler aktiva och kommer igång med friskvård. I dag utnyttjas befintliga möjligheter, bland annat gym och bad, endast av tio procent av våra anställda, sade Carina Sándor vid fullmäktigemötet i måndags.

Friskvårdspengen är en del i politikernas förhoppning att kunna minska sjukfrånvaron och korttidsfrånvaron som anses vara hög i Skinnskattebergs kommun.

– Vi har stärkt persoanlenheten med ytterligare en person, som ska stötta cheferna mer inom framför allt rehabilitering, rekrytering samt att motivera och utveckla våra medarbetare, sade Carina Sándor (L), kommunalråd, om vad mer som görs.

Läs mer: Han vill se högre puls hos de anställda

Carina Sándor tillade att äldreomsorgen utökas med en enhetschef och att tjänstgöringsgraden för sektorschefen inom barn och utbildning utökas från halv- till heltid.

– De här satsningarna görs bland annat för att minska de här stora personalgrupperna och ge cheferna större möjlighet att ägna mer tid åt sina medarbetare, sade Carina Sándor.

Utöver det som ligger i budgeten satsas 250 000 kronor från regeringens formmedel för att minska sjukfrånvaron och förbättra arbetsmiljön.

-----------------

Nu har FP:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare – och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera FP:s nya app här.

Annons