Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gäddtjärnslaget klar med älgkalvjakten

Fagersta-Posten berättade i början av veckan att trebarnsmamman Anna Lind, 27, i Karmansbo skulle delta i sin elfte älgjakt som aktiv jägare.
Hur har veckan varit hittills?

Annons

Hur har det gått för Gäddtjärnslaget i Riddarhyttan?– Väldigt bra. En kille, Mattias Hjalmarsson, har precis skjutit en 20-taggare som vi ska börja att dra fram till väg.

SIN TREDJE ÄLG. Anna Lind jagar i Riddarhyttan och har skjutit en älgkalv.

Hur har jakten varit för dig?– Jag sköt min tredje älg i onsdags. Vi jagade i ett område vi kallar ”Amerika” och under samma drev sköts två kalvar. Mattias, som skjutit stora tjuren, brorsan Calle Lind och jag har skjutit lagets kalvar.Länsstyrelsen uppmanade lagen att ligga i från början med kalvjakten.– Ja och vi är klara och har skjutit vår tilldelning tre kalvar. Nu har vi ett par vuxna älgar kvar.Har är det annars i skogen?– Blåsigt första dagen. Då stod älgarna och tryckte. Annars fint väder och i från i onsdags har det lossnat med skyttet.Hur långa jaktdagar blir det?– Laget träffas klockan 7 och så jagar vi fram till tre. Skjutna älgar tas hand om efter jakten, säger Anna Lind som jagar veckan ut.I Fagersta-Möklintaområdet har det skjutits 19 vuxna älgar och 22 kalvar.I Gunnilbo nio vuxna älgar (åtta tjurar) och nio kalvar. Från hela Västmanland har det till viltdata.se inrapporterats 49 skjutna vuxna älgar och 56 kalvar.

Annons