Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här hamnar den nya lekplatsen

Den nya lekplatsen i Skinnskatteberg är nu bestämd och platsen blev tillslut kommunens förslag på Hagstuvägen.

Annons

– Platsen blev Hagstuvägen, berättar Thomas Lenell, sektorchef för teknik och service. Platsen som lekparken ska byggas på kommer i ordningställas under hösten i år och efter vintern kommer den att färdigställas med utrustning.

Fagersta-Posten har tidigare skrivit om medborgarförslaget om en ny lekpark och som sedan beviljades1,5 miljoner kronor från kommunen.

Det har sedan kommit in ett flertal förslag på var den nya lekparken ska ligga och tillslut blev det alltså Hagstuvägen.

– Det finns inga klara ritningar på hur platsen kommer att utformas, men dessa håller på att tas fram just nu, enligt Thomas Lenell.

Läs mer: Ny lekplats kan börja byggas i år

När tidningen tidigare pratat med föräldrar i Skinnskatteberg så har Hagstuvägen varit den bättre som kommunen tagit fram. Där ligger redan en mindre lekplats.

Tidigare pratade vi med föräldrar som varit med och drivit förslaget om en ny lekplats och Hagstuvägen var då det bättre alternativet av de som kommunen föreslagit enligt Michaela Brandt, förälder och ägare till facebooksidan ”Lekpark till Skinnskatteberg, som då sa:

– Av dessa är Hagstuvägen bäst. Den är placerad mitt mellan förskolorna.

Läs också: Föräldrar vill ha bättre lekplats

Att Skinnskatteberg nu får en ny lekpark är nog efterlängtat, eftersom föräldrar tidigare rapporterat om bristande säkerhet på de befintliga lekplatserna.

Läs mer: Lekplatser föreslås en miljon i anslag

Annons