Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotad bankomat blir kvar

Bankomaten i Skinnskatteberg kommer inte stängas ned nästa vecka. Det gläder bland annat hyresgästföreningen, vars namninsamling innehöll nästan 800 underskrifter.

Annons

Sedan Swedbank i höstas stängde sitt kontor i Skinnskatteberg såg det ut som att även bankomaten utanför skulle försvinna. Men på onsdagen har leverantören Bankomat AB och hyresvärden för lokalerna, VS-Hus, kunnat hitta en lösning.

– Automaten kommer vara öppen under tiden innan vi har en långsiktig lösning, säger Johanna Holst, kommunikationsansvarig på Bankomat AB.

Företaget kan inte lämna några garantier i nuläget, men strävar efter att automaten ska vara kvar, även i ett längre perspektiv.

– Det är vad vi vill, men vi kan inte lova det. Men viljan är tydlig att finnas kvar, och vi jobbar på att ha en långsiktig lösning så snabbt som möjligt, säger Johanna Holst.

Läs mer: Enda bankomaten kommer att stängas

Även Swedbank har varit måna om att bankomaten inte skulle stängas ned nästa vecka, berättar Charlotte Block, kontorschef på Swedbank i Fagersta.

– Vi har letat alternativa platser men det har varit svårt. Vi har frågat Ica om de kan ha bankomaten, alternativt att höja det möjliga uttagsbeloppet när man handlar, säger hon och fortsätter:

– Det är jättebra att ha servicemöjligheten med en bankomat i Skinnskatteberg. Jag tror det betyder mycket.

Frågan har engagerat hyresgästföreningen i Skinnskatteberg, som under sex dagar fick ihop 793 namnunderskrifter på orten.  

– Det är väldigt bra att bankomaten blir kvar. Det är ju många äldre som behöver bankomaten och inte använder moderna betallösningar så mycket. Det är nog därför många har varit engagerade, säger Ragnar Eriksson, ordförande i hyresgästföreningen.

Annons