Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalle startade företag innan skolstart

Kalle Torvaldsson är en av norra länsdelens yngsta nyblivna företagare 2014

Annons
Kalle Torvaldsson säljer kinesiotejp i sitt nystartade företag. Han tänker kombinera företagandet med högskolestudier.

2014 var ett bra tillväxtår för företagsamhet i norra länsdelen. En av många som startade eget i fjol är Kalle Torvaldsson från Riddarhyttan, endast 19 år gammal.

När tanken om ett eget företag slog Kalle Torvaldsson tog det inte lång tid innan han gjorde slag i saken. Två månader tog det att gå från idé till ett eget registrerat bolag. Sedan december är han ägare av företaget Actifys.

Sedan många år tillbaka har Kalle ägnat stora delar av sin fritid åt fysisk träning. Det har resulterat i ett stort intresse för hälsa.

När han för några år sedan skadade axeln under träning uppsökte han en sjukgymnast. Kalle kände dock att ingen kunde ge honom den hjälp han behövde för att rehabiliteras. Därför började han att själv läsa på om hur kroppen, framför allt musklerna, fungerar.

Genom egna studier hittade han övningar som påskyndade läkningen av hans skadade axel, och i samband med det kände han att det var rehabilitering han ville jobba med.

I företaget Actifys säljer Kalle sport- och rehabiliteringsprodukter som kinesiotejp och massageredskap. Just nu sker beställningarna via Kalle, men planen är att öppna en webb-butik. I vår börjar han studera på sjukgymnastutbildningen i Linköping, samtidigt som han satsar på företaget.

– Det är bara roligt.

Nyföretagande i siffror

1 313 nya företag registrerades i Västmanland 2014. En ökning på 8,9 procent jämfört med 2013.

Under december månad registrerades 108 nya företag i Västmanland, vilket är en minskning från året innan.

I hela landet startade 62 368 nya företag under fjolåret.

I nyföretagandet räknas de fyra vanligaste företagsformerna; aktiebolag, enskild näringsidkare, handelsbolag och kommanditbolag.

Källa: Visma Spcs

Annons