Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liens camping ökari antalet gästnätter

En av förklaringarna till campingens popularitet är enkelheten, tror Cecilia Axelsson, delägare i Liens camping i Riddarhyttan.

Annons
Familjerna Alm Paakkanen, Trolin Lahtinen och Säppinen från Kolsva vid badplatsen på Liens camping i Riddarhyttan. Bra strand och bad, närheten från Kolsva och att bara kunna koppla av var det som lockade dem till campingen. Anläggningen brukar, lågt räknat, ligga på ungefär 90 000 gästnätter per år.

Sommarsäsongen har så här långt varit bra för Liens camping, som mellan under maj, juni och juli landade på 7 100 gästnätter, jämfört med 6 200 motsvarande period under förra året.

– Det har varit en jättebra sommar, och då är augusti kvar, säger Roland Axelsson, som driver Liens camping tillsammans med Cecilia Axelsson.

– I början av sommaren är det oftast lugnare för oss. Då åker man till djurparker och liknande, och sedan kommer man hit, säger Cecilia Axelsson, och berättar att det brukar dra i gång ordentligt på campingen i mitten på juli.

Vädret påverkar spontancampingen men är dock inte en avgörande faktor för att Liens camping ska gå bra.

– Vi har både fisket och naturen, man kan plocka bär och svamp och gå med sina hundar. Och så att komma ifrån stress och bara vara, det är därför folk kommer, säger Cecilia Axelsson.

Något som kännetecknar Liens camping är friheten.

– Vi vill ha det fritt: kom när du vill, välj din plats och åk hem när du vill, säger hon.

Även om sommaren hittills gått bra så väntar fortfarande den bästa perioden.

– Vår högsäsong är egentligen på hösten. Det är fullt på helgerna under hela september och oktober, säger Roland Axelsson.

Cecilia Axelsson framför campingens nya servicehus, med hjärtstartare, som är tillgänglig för alla.
Annons