Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man blev våldsam när hans ex hälsade på hos föräldrarna

En man bosatt i Skinnskatteberg befann sig hemma hos sina föräldrar när hans före detta fru var på besök. Han blev arg på att hon var där och gick till angrepp mot exet och mamman, som försökte skydda.

Annons
Västmanlands tingsrätt dömer en man för misshandel. Arkivbild: Dennis Johansson Strömberg

Mannen döms till fängelse efter att han misshandlat sin fru som han befann sig i skilsmässa med. Han var arg över att hon besökte hans föräldrar.

Han har tidigare dömts för grov kvinnofridskränkning mot samma kvinna och hade kontaktförbud gentemot henne.

Under misshandeln träffade han även sin mor med en spark på knäet när hon försökte skydda den andra kvinnan. Mannen åtalades för misshandel även mot sin mor men tingsrätten väljer att fria honom eftersom det inte är styrkt att det var avsiktligt.

Däremot döms han för misshandel mot sin exfru. Så sent som i april 2017 dömdes han villkorligt för försök till grov misshandel, vårdslöshet i trafik, skadegörelse, misshandel och grov kvinnofridskränkning, med krav på övervakning och behandling. Han skrevs ut från behandlingshemmet efter kort tid "eftersom han hade svårt att uppföra sig".

Straffvärdet för den nu begångna misshandeln uppgår till tre månaders fängelse. Eftersom hans tidigare villkorliga dom har undanröjts på grund av misskötsamhet, döms han till sammanlagt ett år och sex månader i fängelse.

Annons