Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man knivskars och rånades i sitt hem

(Uppdaterad) Ett brutalt rån ägde rum i centrala Riddarhyttan sent på söndagskvällen. En man överfölls av flera okända, maskerade gärningsmän som skar honom med en kniv medan resten av familjen befann sig på övervåningen.

Annons

Rånoffret, en man i 40-årsåldern, larmade polisen strax före midnatt. Han berättade att han var ensam på nedre våningen i huset när tre-fyra för honom okända män trängt sig in i hans hem i Riddarhyttan. Inne i hemmet misshandlade de honom och skar honom med en kniv.

- De har skurit honom över händerna, stuckit honom i ett ben och slagit honom i ansiktet över munnen, berättar Thomas Gustafsson, befäl vid Västmanlandspolisens ledningskommunikationscentral.

Rånarna tilltvingade sig mannens mobiltelefoner, bankkort och kod. De lämnade sedan platsen i en bil. Andra familjemedlemmar var hemma, men de befann sig på övervåningen medan rånet pågick.

Offret uppges inte vara allvarligt fysiskt skadad, skärsåren är inte djupa.

- Men han är chockad, säger Gustafsson.

Mannen fördes till sjukhus i en ambulans för att få vård.

Flera polispatruller har spanat efter rånarna med hjälp av spårhundar, men det har inte gett något resultat. Polisen hade inte några misstänkta gärningsmän tidigt i morse.

- Vi har inget att gå på, säger Gustafsson.

Polisen är tacksam för tips från allmänheten. Iakttagelser i samband med rånet eller andra observationer som kan vara intressanta kan lämnas till polisen på nummer 114 14.

Annons