Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt inbrottsförsök i Skinnskatteberg – polisen: ”Kan vara fler drabbade”

Under torsdagskvällen blev ytterligare ett försök till villainbrott i Skinnskatteberg känt för polisen. Det misstänks nu kunna vara sammankopplade med inbrotten under natten mot torsdagen.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Strax före 22-tiden på torsdagskvällen fick polisen in ett samtal om ännu ett inbrottsförsök i en villa i Skinnskatteberg. Denna gången på Stugbyvägen.

– Under kvällen blev det känt att någon försökt att ta sig in i en villa på Stugbyvägen i Skinnskatteberg. Det är en granne till de boende som upptäckt att det funnits brytmärken på fönster och dörrar, säger Ivan Åslund, RLC-befäl hos polisen.

Polisen misstänker nu att inbrottet kan kopplas samman med de två inbrotten som upptäcktes under natten mot torsdag.

– Vi håller på att undersöka om det kan finnas en koppling, det ligger ju mycket kåkar i det här området, så det kan ju vara fler som är drabbad. Nu kommer tekniska undersökningar att genomföras för att se om vi kan hitta spår efter verktygen eller DNA, berättar Åslund.

Under natten mot torsdagen greps en person i närområdet.

– Vi vet fortfarande inte om den här mannen har något med inbrotten att göra. Men det finns misstankar om att han kunnat vara en chaufför till tjuvarna.

Samma natt lyckades polisen spåra upp ytterligare två misstänkta med hjälp av spårhundar.

– Hundarna jagade efter dem men de kom undan genom att klättra över ett högt staket för att sedan försvinna in i en skog, berättar polisen.

Ingen annan har i nuläget gripits.

Annons