Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Partierna överens om busslinjen 880

Nästan hela kommunstyrelsen i Skinnskatteberg går nu ihop för att rädda linje 880 mellan Skinnskatteberg och Västerås från nedläggning.

Annons

Under torsdagen förra veckan hölls ett extrainsatt möte angående den snart nedlagda linjen 880, en direktbuss mellan Skinnskatteberg och Västerås. Under mötet kom alla partier förutom Vänsterpartiet överens om att gemensamt gå ihop om saken. Ingen vänsterpartist var närvarande vid kommunstyrelsemötet.

Detta efter att Kollektivtrafikmyndigheten, KTM, lämnat ett blankt nej under diskussionerna i ledningsutskottet den 15 juni.

LÄS MER: Direktbuss till Västerås fortfarande målet

– Tidigare har det varit enskilda politiker som försökt prata med KTM, säger Carina Sándor (L), kommunalråd i Skinnskatteberg.

– Nu är förhoppningen att de (KTM) ska lyssna, eftersom vi nu kommer att representera nästan alla invånare i Skinnskatteberg och KTM har ju som mål att alla i länet ska kunna nå residensstaden (Västerås) inom en timme, vilket Skinnskatteberg inte gör om linjen tas bort, säger Carina Sándor (L). Hela kommunstyrelsen kommer att lämna in sin gemensamma talan till KTM i veckan.

– Vi tar ett steg i taget, säger Carina Sándor om vad det finns för lösningar om de möts av ytterligare ett nej.

Vi har tidigare skrivit om beslutet som tagits angående linje 880. En linje som ansetts viktig, men som enligt KTM inte är lönsam då den haft för få resenärer. Linjen har nu sommaruppehåll och blir det som KTM beslutat så kommer linjen inte att återupptas i höst.

LÄS MER: Olönsam direktlinje till Västerås läggs ned

Annons