Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Problemen måste lyftas till politiken”

Situationen kring inhyrd personal, däribland sjuksköterskor, har inte rapporterats ordentligt till de ansvariga politikerna, menar Fredrik Skog (V).

Annons

– Att hitta behörig personal inom vård och skola och att folk slutar hör till utmaningarna vi har, säger Fredrik Skog (V), som sitter i kommunstyrelsen i Skinnskatteberg.

Han menar att saker som uppsägningar och inhyrd personal inte lyfts tillräckligt från utskotten till kommunstyrelsen och inte heller blivit politiska ärenden.

– Detta behövs för att kommunstyrelsen, som har det yttersta ansvaret för verksamheterna, ska kunna hitta orsaker och besluta om åtgärder. Det hela fungerade bättre innan vi gjorde om det politiska systemet, säger Fredrik Skog.

Inhyrda sjuksköterskor fördyrar och förändrar verksamheten, vilket kräver nya beslut samt politiska prioriteringar och strategier, menar Fredrik Skog.

– Har vi inte koll på verksamheterna kan vi inte ta det ansvar vi förväntas ta. Har vi koll på vad som händer har vi snabbare möjligheter att agera som politiker.

Läs mer: Femdubbel prislapp för sjuksköterskor

Annons