Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Rädd att det skulle bli en parodi”

I onsdags sändes SVT:s program ”Anders tar parti” om Skinnsbergspolitikern Carina Sándors framgångar för Folkpartiet i kommunen.

Annons
Carina Sándor och Anders Jansson tränade tillsammans under inspelningen av programmet.

Skinnskatteberg. SVT:s programserie ”Anders tar parti” går ut på att komikern Anders Jansson besöker kommuner där politiska partier har starkast fäste. I onsdags sändes programmet om folkpartisten Carina Sándor.

– Jag var rädd att det skulle bli en parodi, men programmet var överväldigande positivt med en bra kombination av humor och allvar, säger Carina Sándor.

Men en oväntad kritik kom från kommunalrådet Lars Andersson (S). I programmet uttryckte han att Folkpartiet i kommunfullmäktige pratar om skattesänkningar, men att det var ”mycket snack och lite verkstad”.

– Jag förstod inte riktigt vad han menade, vi pratar definitivt inte om skattesänkningar i kommunfullmäktige. Skattesänkningar lägger vi fram i budgetberedningen. Men vi är ju bara opposition, så det är svårt att få igenom, menar Carina Sándor.

I programmet ifrågasattes om Skinnsbergsborna verkligen röstade på Folkpartiet eller bara på frontfiguren Carina Sándor.

– Jag tror att de röstar på mig, och det team som står bakom mig. Folkpartiets politik är anpassad till kommunen. Vi kan exempelvis inte yrka på att starta friskolor, menar hon.

Nästa avsnitt av ”Anders tar parti” handlar om Fagersta och Vänsterpartiet. Det sänds på onsdag, 6 augusti.

Annons