Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S sätter P för blåsiga parker

Stöder inte större vindkraft i Skinnskatteberg. 

Annons

Vindkraft i större skala ska inte vara aktuellt i Skinnskatteberg framöver. Det tycker kommunalrådet Lars Andersson (S), som inte vill att kommunen ska omringas av vindkraft.

De tre vindkraftsområdena som nämns i Skinnskattebergs översiktsplan bör tas bort, menar Lars Andersson. Planen ska vara en vägvisare för kommunens framtida utveckling.

– Socialdemokraterna kommer att vara för vindkraft i mindre skala, men emot större vindkraftsparker, säger han.

Miljöskäl ligger bakom ställningstagandet emot stordriftsbaserad vindkraft.

– Det handlar om att friluftslivet ska kunna existera, om bullerfrågan, att det låter från vindkraften, säger han och fortsätter:

– Dessutom verkar det som om kommunen kan komma att omringas av vindkraftsparker, till exempel finns förslag om en sådan i Köpings kommun, säger Lars Andersson.

Partiet välkomnar däremot vindsnurror för egen energiproduktion på gårdar, hos företag och i byar. Alla partier i kommunstyrelsen var på översiktsplanegruppens senaste möte eniga i frågan, berättar han.

Resonemanget är att det inte ska finnas några områden som specifikt utpekas som lämpliga för vindkraft i Skinnskatteberg. Översiktsplanen spikas av kommunfullmäktige i september.

Annons