Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skinnsbergsbo hotade välta bokhylla över sambon – döms

Mannen från Skinnskatteberg var berusad och skrek att han skulle döda den dåvarande sambon. Nu har han dömts till skyddstillsyn för brotten.

Annons
Västmanlands tingsrätt. Arkivbild.

Det var i våras som kvinnan och mannen, som bägge är i 55-årsåldern, hade kommit hem till den gemensamma bostaden i Skinnskattebergs kommun efter att ha varit och handlat. Före handlingen hade mannen druckit alkohol hemma hos några vänner.

Senare på kvällen, när kvinnan skulle gå och lägga sig, blev det stökigt och Skinnsbergsbon blev aggressiv och hotfull. Bland annat har kvinnan berättat att han hotade med att välta en bokhylla över henne när hon låg i sängen.

Läs också: 71-åring åtalas för grov misshandel och olaga hot

När kvinnan ringde sin dotter för att be om hjälp hörde även hon från andra sidan luren hur mannen gapade och skrek hotelser. I samband med det hade kvinnan sinnesnärvaro nog att trycka på inspelningsknappen på mobilen och lyckades på så sätt spela in delar av mannens dödshot.

Därefter ringde hon polisen varpå Skinnsbergsbon blev ännu mer aggressiv och skrek "nu har du valt vilken dag du ska dö på" i hennes ansikte. Då blev kvinnan så rädd att hon sprang ut från bostaden i bara nattlinnet.

Läs också: Sms:are misstänks för olaga hot

Mannen har erkänt gärningarna och sagt sig vara ledsen över det som inträffat. Han har till stor del bekräftat det kvinnan berättat om den aktuella kvällen.

Västmanlands tingsrätt konstaterar i domen att kvinnans berättelse är nyanserad och återhållsam samt att den stöds av dotterns vittnesmål och det inspelade materialet. Mannen döms för både olaga hot och övergrepp i rättssak, det sistnämnda eftersom han hotade kvinnan ytterligare sedan hon ringt polisen.

Läs också: Fagerstabo dömd för olaga hot och ofredande

Påföljden blir skyddstillsyn med samhällstjänst om 40 timmar. Han ska också betala skadestånd till kvinnan på 12 400 kronor.

Annons