Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studentbostäder rustas

Färre ensamkommande flyktingungdomar har gjort att kommunen tänker om.

Annons

På ett extrainsatt möte beslutade kommunstyrelsen nyligen att etablera studentboenden vid gamla folkhögskolan. Främst ska byggnaden Hammaren tas i anspråk.

Samtidigt ska delar av Hammaren användas som utslussningsbostäder för ensamkommande flyktingungdomar över 18 år, i väntan på att få en vanlig bostad. Totalt rör det sig om ett 20-tal rum, varav cirka hälften är tänkt till utslussning. Det som återstår är att sätta in möbler och vitvaror i rummen.

– Vi renoverade Hammaren, men sedan har det inte kommit så många ensamkommande barn som Migrationsverket flaggade för. Men vi måste ändå få en intäkt på det vi gjort i ordning, säger Carina Sándor och fortsätter:

– Det var viktigt att ta beslutet nu om vi vill ha studentboenden inför hösten.

Fredrik Skog (V), reserverade sig mot förslaget. Han håller med om behovet av student- och utslussningsboenden, men vill i stället använda två ännu inte ombyggda elevhem.

– Kommer det fler barn har vi ju redan låst upp Hammaren. Och där har man ju investerat massa för att göra HVB-hem. Utifrån detta är en förlustaffär att hyra till studenter, säger Fredrik Skog.

– Det finns fler elevhem men utifrån den information vi fått är de inte godkända ur brandskyddssynpunkt. I nuläget var Hammaren bäst, säger Carina Sándor.

Annons