Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tid för njutning och planering för nästa år

Trädgårdsintresset hos Margareta Eriksson i Laggarbo är stort och hon lägger ner mycket tid på sin trädgård. Att kombinera växter i starka färger är hennes senaste projekt.

Annons
Mycket jobb. Mest jobb lägger Margareta Eriksson ned på sin trädgård på våren. På sommaren är det tid att njuta. Men redan nu börjar hon planera för hur hon ska göra nästa år. Här har hon precis börjat jobba mycket med starka färger.

Runt huset i Laggarbo finns en mängd rabatter och planteringar. En rinnande bäck står maken Gunnar för, annars är det Margareta som skapat det mesta i trädgården.

– Perenner gillar jag. Och lundväxter, säger hon.

Läs mer: Allmänheten välkomnas hem till Ramonas trädgård

Trädgården är skapad så att den förändras med årstiden. En rabatt på framsidan är som finast på hög- och sensommaren, en annan tar vid i augusti och mot hösten.

Margareta har lärt sig mycket själv genom att prova, lita på erfarenhet och läsa av naturen. Inspirationen hämtas bland annat från botaniska trädgårdar.

– Jag läser inte trädgårdstidningar längre. Jag tycker man blandar ihop design och trädgård. Det är så mycket möbler och andra saker i trädgårdarna, det är ingenting för mig.

– Och trädgård är svårt, det har jag lärt mig, men tidningar får det att låta så lätt.

Trädgården har växt fram framför allt de senaste 15 åren när sommarhuset blev permanentboende. Något Margareta vill prova är att kombinera starka färger.

– Jag är väldigt intresserad av färger. Jag vill sätta ihop färger som man inte tänker passar ihop, som inte är så svenska. Typiskt svenskt går mer i samma ton. Här ska jag ha starkt rosa, orange och blått till exempel. Det blir väldigt vackert tycker jag.

Läs också: Märit välkomnar till en trädgård av rosor

Läs vidare: Naturens mångfald är viktig för Gunnar

Det blir mysigt med gångar, en bäck, träd och blommor.
Den här hörnan, med bland annat ricin, lobelia och squash är Margareta nöjd med.
Annons