Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utmanad av SVT-komiker

Under förra veckan besökte han Fagersta. Den här veckan har SVT-profilen Anders Janssons politiska resa fortsatt till Skinnskatteberg.

Annons
Klara, färdiga, gå. Carina Sándor (FP) och SVT-komikern Anders Jansson på joggingtur i Röda Jorden utanför Riddarhyttan.

Just nu filmas SVT:s tv-program Anders tar parti där komikern Anders Jansson besöker kommuner i landet där ett parti har extra stort fäste. Syftet är att förstå bakgrunden till att ett visst parti är så populärt på en viss ort.

Folkpartiet är i fokus under SVT-inspelningen i Skinnskatteberg, den kommun där partiet procentuellt sett är störst i landet.

– Det känns jättekul att ha Skinnsberg i tv-rutan. Det är kul att SVT gör ett trevligt samhällsprogram med både humor och allvar inför valet, säger kommunpolitikern Carina Sándor (FP).

Under veckan i Skinnskatteberg har Anders Jansson fördrivit tiden på olika sätt.

På tisdagen besökte han Hed för att, i regn och rusk, prova på dragkamp tillsammans med Heds IF.

Under onsdagen var det dags för en joggingtur, tillsammans med Carina Sándor, i området Röda Jorden utanför Riddarhyttan.

– Det var väldigt jobbigt men kul att springa med Carina och hennes man. Det var några som jag kände igen från dragkampslaget med också, säger Jansson.

Om Skinnskatteberg kan kallas särskilt folkpartistiskt har han inte bestämt sig för.

– Jag vet inte riktigt ännu. Jag har antecknat under veckan och ska skriva ett tal där jag ska prata om valet, Folkpartiet och Socialdemokraterna.

Talet håller han i dag, fredag, då renoverade älgen Hasse ska återinvigas.

– Jag såg älgpasset i början av veckan och blev lite orolig. Det var åtta pinnar sammanslagna ungefär, men det ser säkert ut som en älg nu, säger han skrattande.

Annons