Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skola drabbad av stöldvåg

En eller flera tjuvar har under måndagsnatten tagit sig in på Klockarbergsskolan i Skinnskatteberg och stulit sju skoldatorer. 

Det är det tredje inbrottet med stulna datorer på skolan sedan i höstas. Polisen har varit på plats och en brottsplatsundersökning är gjord. Sammanlagt har nio datorer försvunnit vid dessa tillfällen, berättar rektor Ylva Åkerberg.

– Jag tror inte att det är våra egna elever som gjort det, och reaktionerna i dag har varit att det här är förjävligt rent ut sagt. I dag har det varit ilska bland eleverna, säger hon.

Datorerna har varit inlåsta i ett skåp, i ett låst klassrum. Men så mycket mer än att låsa och larma är svårt att göra, menar Ylva Åkerberg.

– Jag vet inte hur vi ska värja oss mot det här. Det här sker ju nattetid när ingen är på skolan, säger hon och fortsätter:

– Vi får väl diskutera vidare om andra eventuella åtgärder, som att sätta upp kameror. Men så långt har vi inte kommit än.

Att det är

tredje inbrottet på kort tid på Klockarbergsskolan är oroande, tycker Ylva Åkerberg.

– Vi har inte haft de här bekymren innan, men nu har det varit rätt mycket hos oss, och även på en del större företag i Skinnskatteberg. Det blir lite oroligt, naturligtvis.