Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolmaten är för dålig

Jag är en elev på Brinellskolan i Fagersta och har skollunch i Fagerstahallen varje vardag.

Annons
Skolmåltid. Skribenten efterlyser bättre standard på skolmaten. Bilden är från en annan skola.Arkivfoto

Nästan varenda dag när jag kommer dit, cirka klockan 12, är det fullt. Det är lång kö och proppfullt med elever och annat folk.

Elever från både Brinell och Risbro och förmodligen några mer äter samtidigt i matsalen under dagarna. Ibland kan man behöva stå i kö i nästan en halvtimme för att få sin mat, då kommer man ofta sent till lektioner efteråt.

Många dagar är skolmaten väldigt dålig. Med det menar jag att pastan ofta är överkokt, köttfärs kan kännas som den legat och stått i över ett år, stenhårda pannkaksbitar och fisk som avskräcker de flesta från att ens våga sig in i matsalen. Ibland kan man även bli utan mat då den har tagit slut.

Jag förstår att det måste vara svårt att driva ett storkök med så mycket människor som äter där varje dag. Men lite bättre standard måste vi ändå kunna ha då de flesta elever spenderar sina studiebidrag på att få mat om dagarna. Jag klagar inte på alla maträtter – några kan vara helt okej och goda. Men ska våra föräldrars skattebidrag gå till billigt halvfabrikat?

De största förändringar som skulle kunna göras är att kanske satsa lite mer på skollunchen och köpa in bättre råvaror så elever kan längta tills det blir lunch om dagarna. Helst även dubbla rätter som på Karlfeldtsgymnasiet i Avesta har, eller alternativt en soppa åtminstone.

Jag vill inte behöva spendera mina pengar på mat, eller ta med mackor hemifrån som man inte blir mätt på. Jag vill ju helst gå till matsalen och bli mätt.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons