Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skulle Donald Trump få arrangera en middag på Grand Hotel?

Kompisen Nigel Farage fick nej i efterhand

Annons

Såta vänner. Blivande president Donald Trump och Ukip-ledaren Nigel Farage.

Vilken skillnad en vecka kan göra. För en vecka sedan trodde de flesta att Hillary Clinton skulle väljas till president till USA.

Men det blev Donald Trump, och nu blåser betydligt kyligare vindar.

Den europeiska politiker som ser ut att ha bäst kontakt med Donald Trump är Ukip-ledaren Nigel Farage. Samme Farage som leder den EU-grupp där SD ingår.

Samma grupp som först fick arrangera en middag på Grand Hotel i Stockholm. Men när det blev en negativ kampanj på sociala medier och några andra bokade av ändrade sig Grand Hotel, och ångrade av ideologiska skäl att gruppen hade fått ha sin middag.

Tycker att Grand Hotel uppträdde klantigt och för veligt. Det är rimligt, så långe inga brott begås, att även omdiskuterade och kritiserade grupper får genomföra arrangemang.

Nu måste dock en ny fråga ställas. Om Nigel Farage står så nära USA:s nästa president, skulle Grand Hotel säga nej om Donald Trump ville arrrangera en middag där?

Eller gäller den höga moralen när det inte kostar? För det skulle nog, vad vi än tycker om Trump, kosta för Grand Hotel att nobba USA:s president.

Artikeln finns också på ledarbloggen, där det går att göra kommentarer

Annons