Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyll inte på  Konsum

Annons

Det känns inte rätt att lägga skulden på affärsidkarna i Norberg för saker som ligger utanför deras påverkan. Saken är nog mer komplex än så, och det är fler som borde fundera på hur vi ska ha det i framtiden i Norberg.

När jag ställde frågan till dem som jobbade på OKQ8, om anledningen till konkursen var de andra affärernas ändrade öppettider, blev svaret från dem ett snabbt NEJ! Deras reflektion är att norbergarna inte är tillräckligt köptrogna, det är inga problem att åka 14 mil för att köpa billig spolarvätska på Biltema.

I butiken i Norberg har man inte satsat på livsmedel, utan mer på det som förr ansågs som viktigt på en mack, reservdelar.

Men jag vill också påstå att OKQ8 har en stor del i detta. Det grundar jag på att det inte finns etanol att tillgå. Visserligen är/var det en franchisad station, vilket innebär att man är fristående men säljer under OKQ8. Det finns andra bolag som verkligen hjälper sina franchisade stationer.

Det känns inte som att OKQ8 är intresserade att ta ett samhällsansvar när man inte är intresserade av att få någon att driva stationen vidare. Man konstaterar bara att den drivits med dåliga förutsättningar och det är allt. Kommunen har även de ett ansvar, när man inte tankar sina fordon där, förutom hemtjänstbilarna.

Så ”Förbannad kärring” och Yvonne, jag tror inte att Ica eller Konsum är orsaken till konkursen för dem som försökte driva stationen

i Norberg.

Men jag kan hålla med ”Förbannad kärring” i övriga delar, synnerligen detta med att vara solidariska, om du med det menar att vi alla borde främja den lokala handeln.

Ombudsman

Svenska Transportarbetareförbundet

Mikael Ladman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons