Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

 Alexander följde sin dröm till Nashville

Alexander Mood, 22 år, från Norberg har alltid drömt om att lyckas inom musiken. I år fick han chansen att åka till USA för att sjunga inför en världskänd sångpedagog.

Annons
Alexander Mood.

Han föddes i Australien, men när han var två månader gammal flyttade familjen till Norberg. Musiken har alltid varit en naturlig del av Alexander Moods liv, och sedan åtta års ålder har han spelat piano.

– Musiken har alltid varit min dröm, mitt livsmål kan man säga, berättar han.

Att stämpla in och ut på fabrik visade sig inte vara någonting för honom. När han slutade gymnasiet kände han sig vilsen och det viktigaste var att hitta ett jobb. Han har både arbetat på Atlas och på Karbenning såg, men kände aldrig att han riktigt passade in.

– Köra truck var aldrig min grej, men jag kunde sjunga bra i trucken, säger han och skrattar.

Det var under säsongsarbetet i Åre 2012 som idén föddes. Alexander har alltid avgudat sångaren i Paramore, Hayley Williams, och tog då reda på vem hennes sångpedagog var.

– Jag förstod aldrig vad det var som gjorde henne så bra. Så jag kollade upp det och bestämde mig för åka, säger han.

Sångpedagogen hette Brett Manning och har världsstjärnor som Taylor Swift och Miley Cyrus på sin meritlista. Alexander kontaktade honom och lyckades boka in tio lektioner. I februari i år kom han till slut till USA och första stoppet blev i Louisville i Kentucky för att öva upp sig med en annan sångpedagog.

Efter sex veckor hoppade han ensam på bussen som skulle ta honom till Music Row i Nashville, ett område som är känd för sin verksamhet med countrymusik.

– Jag kände mig hemma direkt, men samtidigt kände jag mig ganska liten när jag insåg att det skrivs tusentals låtar per dag.

Känslan att få träffa den människa som lärt upp hans stora idol beskriver han som det största han varit med om.

– Han visade privata videor där hon sjöng. Det var så otroligt stort att träffa honom, menar Alexander.

Fram till april övades det flitigt med allt från andningsövningar till låtskriveri. Men främst handlade det om att hitta rösten som var menad för just Alexander, och den 14 april är ett datum han aldrig glömmer .

– Det var då det äntligen släppte. Det absolut svåraste är att hitta sig själv i musiken.

Innan resan var Alexander väldigt ödmjuk med sin musik och tyckte aldrig att det han gjorde var tillräckligt bra. Men nu tror han på sig själv och förklarar att resan har förändrat hela hans liv.

–Jag visste inte riktigt vem jag var, men när jag kom hem från USA så visste jag.

Alexander är tillbaka i Norberg och fortsätter med Singer songwriter musik och arbetar i hop pengar fär att kunna åka igen och uppfylla drömmen om att bli artist.

Mer läsning