Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbete lockade till nytt hem

Tanja Robertson med familj bytte Kalix mot Fagersta för snart ett år sedan, med hopp om bättre jobbchanser. Ett val hon inte ångrat.

Annons
Favorit. Att leka på lekplatsen i Vilhelminaparken är en favorit hos både Charlie och mamma Tanja Robertson. Bäst just nu är dock innebandyklubban och bollen, tycker Charlie, som gärna har den med i både klätterställningen och i gungorna. Foto: Veronica Bäcklin

En solig majdag träffar Nära Kära på Tanja Robertson och Charlie, 1 år, i Vilhelminaparken. De går ofta hit eftersom det är den närmaste lekplatsen.

– Parken var bland det första som gjorde att vi beslutade oss för att flytta hit. Den är perfekt för picknick, och jag brukar träffa tjejerna här när de kommer från skolan.

Tjejerna, det är döttrarna. Tanja har fem barn, den äldsta blir 18 och den yngsta är ett. Tanja, hennes sambo och de fem barnen flyttade från Kalix för ungefär ett år sedan.

– Det fanns inga jobb där så därför flyttade vi. Nu har fått jag sommarjobb inom hemtjänsten, i den finska delen, och har börjat jobba där, och min sambo har fått jobb inom städning. Vi trivs jättebra här, säger Tanja.

Läs också: Stina har alltid gått sina egna vägar

Hon tycker att Fagersta är fint och lever upp på sommaren, även om hon själv egentligen är en vintermänniska.

– Jag gillar också att det är många flyktingar här. Det ger variation, det är inte bara svenskar, en enda nationalitet. Vi kan lära oss av varandra och det visar också mina barn att det inte bara finns en nationalitet.

Kontakten med människor är något Tanja tycker om och som avgjorde hennes yrkesval. Att jobba inom hemtjänsten är nytt, men Tanja har tidigare arbetat som personlig assistent.

– Jag tycker det är jätteroligt med hemtjänsten. Jag tycker om att jobba med de gamla, att lyssna på deras livshistorier, de har så mycket att berätta. Jag tänker också att man måste ta bra hand om de äldre. Jag kommer bli gammal en dag, det skulle jag också vilja att någon gjorde för mig.

Läs också: Äventyrslust och kärleken ledde Monica till Fagersta

Mer läsning

Annons