Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bertil engagerade sig i lokal sport

Jag lärde känna Bertil tidigt i min ungdom som den hedersman han var, kom och hälsa på ungdomar och presenterade sig artigt som dåvarande Ordförande i före detta Fagersta tennisklubb.

Annons
Saknad. Bertil Haase. Arkivfoto: Fagersta-Posten

Under åren förändrades tennis-situationen och Fagerstaklubben är ett minne blott. I dag är vi allesammans Västanfors TK och detta var något som diskuterades fram och åter. Men med tiden fick vi till ett bra resultat för tennisen totalt i Fagersta.

Jag kan säga att Bertil och jag vart kompisar på gamla dagar. Han ringde mig mellan varven och var intresserad av att följa verksamheten. Han var klar och det var en fröjd att få reda på saker från forna tiden när tennisen låg på topp med många duktiga killar genom åren.

Han ringde mig en sväng och ville bjuda mig på fika på Malmen. Han trivdes med tennisprat och frågade gärna mig om mitt kära Öland.

Vi hördes då och då och nu när jag fick detta besked att Bertil inte finns hos oss, så kommer han att finnas i mångas minne genom sin idrottsbana där jag vet att tennisen låg honom väldigt varmt nära hjärtat.

Bertils berättelser om tennisutvecklingen här i Fagersta genom åren och den kunskap han besatt av politik gör att jag är glad att jag lärt känna denna man mer med åren. Vi inom tennisklubben sänder nu en tanke till hans Anne-Marie med familj i denna stund.

Vi tackar Bertil för han tennisgärning och hans idrottsliga liv.

Vila i Frid!

Mer läsning

Annons