Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilarna har alltid varit en del av Rogers liv

Roger Fridolfsson var 16 år när han satte sig i en raggarbil för första gången. Efter det har bilintresset bara blivit större.

Annons
Engagerad. Roger Fridolfsson lägger ner mycket tid på klubben och klubblokalen. Två gånger om dagen är han uppe vid fastigheten och ser över den.  Han blir ledsen när han märker att vandaler saboterar.

 Året var 1973 när han först fick prova på hur det kändes att sitta i en raggarbil. Fem år senare köpte han sin första amerikanare. Det var en guldfärgad Pontiac Firebird cabriolet från 1968. I dag kör han en mattsvart Ford Mercury Marquise.

– Jag har haft bil hela livet, säger han med ett stort leende.

När han ska berätta varför han tycker så mycket om bilar och vilken känsla han får när han sätter sig i en amerikanare skrattar han till lite.

– Det är manligt, en stor V8 som mullrar.

Roger har varit med i klubben Beautytown Cruisers sedan starten 1982 och nu har han varit ordförande i ett och ett halvt år. Han berättar att mycket handlar om gemenskap. Varje onsdag fikar de i lokalen uppe vid Folkets hus. De hjälper varandra fixa i ordning bilar och åker tillsammans på olika cruisingar runt om i Sverige.

Klubben har ungefär 70 medlemmar, både män och kvinnor och såklart barn.

– Ungarna tycker det är roligt. De gillar att åka med.

Roger fortsätter berätta att det alltid är något som behöver fixas i lokalerna och att medlemmarna hjälps åt för att det ska vara fint och fräscht. Men han blir ledsen när han tänker på hur mycket som saboteras när folk kastar stenar på fönstren och har sönder plankorna på fasaden.

– De är uppe på taket och springer, det är livsfarligt. De förstör så jäkla mycket. Det är bedrövligt, man blir frustrerad, säger han samtidigt som han försäkrar att klubben aldrig kommer låta sig brytas ner av vandalerna.

Två gånger om dagen går Roger till lokalerna för att hålla koll.

– Men man ser ju inte allt.

Roger har fyra barn. Han har tre barnbarn och två till väntas i sommar.

– Det är roligt, säger han med ett stort leende.

Barnen har inte fattat tyckte för bilar på samma sätt som sin far, men de har ändå suttit med i bilarna flera gånger.

– Ja, de har kört åt mig ibland.

På armarna har Roger tatueringar med jämtländska motiv. Det är nämligen där han är född. Så ofta han bara kan åker han till stugan som han övertog från sin mor.

– Jag trivs där, det är så jäkla fint.

Han berättar om sjöar, skogen och djuren. Han kan knappt vänta tills det är dags att åka dit i sommar. Just nu har han dock annat att tänka på. I helgen är det nämligen dags för klubbens årliga cruising och förberedelserna är i full gång.

– Vi hoppas att mycket folk kommer ut, säger han glatt.

Kärlek. Roger Fridolfsson har haft flera bilar. Bilen han har i dag är en Ford Mercury Marquise.

Mer läsning

Annons