Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ska säga ja till varandra i Mimerlaven i Norberg

Lite nerver och lite extra kärlek är det för Emma-Lisa Runius och Lars Nordström just nu. I morgon lördag gifter de sig i Mimerlaven i Norberg, en plats som betyder mycket för paret.

Annons
vigselplats. Lars Nordström och Emma-Lisa Runius ser fram emot att få samla nära och kära på sitt bröllop och att se deras reaktion på valet av vigselplats ska bli spännande.  Foto: Veronica Bäcklin

När FP träffar Emma-Lisa Runius och Lars Nordström är det några dagar kvar till bröllopet. Förberedelserna är i full gång och de sista detaljerna ska spikas. De ser fram emot att se gästernas reaktion på att de valt den lite annorlunda vigselplatsen i Mimerlaven.

– Eftersom jag tar Emma-Lisas efternamn så fick jag välja plats. Jag fick högvinsten på båda delarna, säger Lars, som valde Norberg då han är uppväxt där.

Paret, som bor i Stockholm, berättar att de tycker om kyrkorummet men inte är så kyrkliga. De började fundera över vilka platser som kunde passa för en borgerlig vigsel.

– Vi gillar att det är pampigt, stort, och ljudet, säger Emma-Lisa.

– Jag minns så väl när jag kom på det. Jag var ute och gick med Nils i barnvagnen och det blev så självklart att i Mimerlaven ska vi vara. Extra roligt är det för att min farfar och farfars bror har jobbat här, säger Lars.

Se också: TV - De ska gifta sig i Mimerlaven

Vi går runt i Mimerlaven och Emma-Lisa och Lars förklarar planerna. De är pirriga och längtar till sin stora dag.

– Man blir lite extra kär, säger Lars och skrattar.

De berättar om spelmännen och vännen som ska sjunga, var paret och gästerna ska stå under ceremonin, och vad som ska hända efteråt. Att det blir rälsbuss till tårtkalas, med cirka 100 gäster, och sedan middag på hotellet på kvällen med cirka 80 gäster. Gästerna har fått veta en del men inte allt.

– Vi vill ge även våra gäster en helhetsupplevelse. Det är också roligt att kunna lyfta fram och visa det lokala, säger Lars.

Läs också: Firar 40 år som äkta makar

De framhåller båda två hur mycket hjälp de fått på vägen av nära och kära. Och idén accepterades snabbt både av familjen och ansvariga för Mimerlaven.

– Men min dotter Astrid tycker det är lite läskigt, säger Emma-Lisa och tillägger:

– Fast det är just det som lockar oss, att det är en miljö som framkallar så blandade känslor. Det är både lite ruggigt och rogivande. Och så knyter den an till historien.

Lars och Emma-Lisa förlovade sig för två år sedan, efter att Emma-Lisa ställt frågan på Valborgsmässoafton. De har planerat konkret i cirka ett år. Visst har det varit mycket att göra, men de har varit noga med att inte låta stressen ta över.

– Vi har haft som motto att ha roligt hela vägen, säger Emma-Lisa.

– Och vi har försökt att tänka, att för vem gör vi det här? Vi går emot etiketter men gör det som passar oss och våra gäster, säger Lars.

Läs också: Musikfest dansar in i 17:e året

Är det något speciellt ni ser fram emot under dagen?

– Efter middagen ska vi ha garagefest. Det ser jag fram emot. Då har nervositeten släppt och man kan bara njuta, säger Lars.

Pirrigt. ”Man blir lite extra kär när man går runt härinne” tycker Lars. Han och Emma-Lisa längtar efter att få bli man och fru.
Annons