Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De träffas igen efter 60 år

För 60 år sedan tog de realen i Norberg. Förra lördagen träffades många av dem på klassåterträff på Elsa Andersons konditori i Norberg.

Annons
I dag. På bilden ser vi Bengt Stahre, Sirkka Riesser, Olle Engström, Bengt Lindström, Torsten Haglund, Gunnar Lindahl, Ulla Edholm, Märta Kvarnström, Börje Hedlund, Bengt Lantz, Lennart Jansson, Gunilla Johansson, Åke Randberg, Anita Wilhelmsson, Berit Rask och Margit Pettersson.

Stämningen var på topp när femton från avgångsklassen 1954 träffades på nytt. Att träffa sina gamla klasskamrater från realskolan är uppfriskande, tycker Margit Pettersson.

– Det är jätteroligt att ses så här. Men det är mer brådskande att ses nu när vi är äldre. Nu ska vi kanske träffas oftare, kanske vartannat år. Realen var en rolig och fantastisk tid. Jag tycker man kommer tillbaks till ungdomen igen, säger hon.

Ulla Edholm håller med:

– Ja, det är kul. Och man tar sig mer tid att prata mer med alla nu. Vi pratar om förr men också om hur livet är i dag. Det skulle vara roligt att ses oftare nu på ålderns höst. Minnen väcks till liv, om att ”ja visst, så var det”, säger hon och berättar att hon varit med på alla fyra tidigare återträffar som klassen haft.

För Åke Randberg, som deltog för första gången, var det trevligt att få en uppdatering om sina gamla klasskamrater då han inte träffat någon av dem sedan de slutade realen.

– Jag känner knappt igen dem alla. Jag ville komma för att prata gamla minnen och för att se hur det blev med alla.

1954. Så såg eleverna ut när de gick i skolan.

Mer läsning

Annons