Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amanda fightas för skojs skull

Hon började med MMA, Mixed martial arts, i augusti. ”Efteråt är man alldeles lugn”, säger Amanda Norgren som fyller 18 år den 21 oktober.

Annons
Amanda Norgren hade tur som fick praktik på Salong Hår i Norberg. ”Så fort jag kom hit kände jag verkligen att det är frisör jag vill bli”, säger hon. Drömmen är att flytta till Stockholm och jobba.

Så fort Amanda Norgren slagit sig ner i fåtöljen längst in i frisörsalongen hoppar en hund upp i hennes knä. Att de svarta strumpbyxorna riskerar att gå sönder bryr hon sig inte om.

–Jag har själv två hundar, chihuahua, säger hon och kliar den lyckliga jack russeln Vilma bakom örat.

Amanda berättar att om hon får en egen salong någon gång vill hon också ha sällskap av sin hund, precis som Emelie Blom som jobbar på salongen.

Att fixa kompisars hår har Amanda alltid gillat, sitt eget har hon klippt många gånger. Nu går hon hantverksprogrammet i Avesta, inriktning frisör, och är ute på praktik två gånger i veckan. Hon hade turen att få komma till Salong Hår på hemorten Norberg.

Än så länge har Amanda inte fått sätta saxen i någon kunds hår. Däremot får hon sopa och städa, men också göra uppsättningar på en docka, locka hår och spraya i färg på barn.

–Nu har jag fått börja schamponera också, säger hon.

Läs mer i FP fredagen den 21 oktober!

Mer läsning

Annons