Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elise kan sitta i timmar och pyssla med pärlplattor

I morgon fyller Elise Skullerud 20 år. Födelsedagen ska hon fira med familj och vänner.

Annons
Firar födelsedag. Elise Skullerud fyller 20 år på söndag.

Elise jobbar sedan ett år tillbaka inom barnomsorgen i Fagersta. Hon läste på barn- och fritidsprogrammet med pedagogisk inriktning på Brinellskolan och tog studenten förra året.

Hon berättar att hon vill vidareutbilda sig men är osäker på exakt vad hon vill göra. Däremot vet hon att hon vill ut och resa och åka på olika äventyr. Elise vill också skaffa sig en norsk skogskatt för att förgylla tillvaron.

På fritiden umgås Elise gärna med sin familj och sina vänner. Hon har även en förkärlek för naturen och hon tycker om att baka. Elise tycker även om att lägga pärlplattor. Och då ska de vara så stora som möjligt.

– Jag har alltid gillat att pyssla. Så jag köpte hem pärlor och gjorde bara större och större plattor, säger hon.

Det var då hon började fundera på hur hon skulle gå vidare. Efter en snabb sökning på internet såg hon att det fanns folk som gjorde pärlplattor i stora format. Elise bestämde sig för att ge det ett försök.

Hon berättar att de största plattorna hon lägger är 60 gånger 60 centimeter. Hon gör om fotografier hon tagit till mönster och pärlar sedan efter det. Ibland sitter hon i flera timmar i sträck och räknar pärlor för att sedan kunna göra fina tavlor.

– Det tycker jag är himla kul. Det tar sin tid men det är kul.

Nu när hon fyller 20 kommer släkten på besök, och självklart blir det festligheter med vännerna också.

Elise ser fram emot att fylla 20.

– Jag har inte tänkt på det så mycket egentligen. Det är kul att fylla 20, men sen så får det stanna där också, säger hon med ett skratt.

Pärlplatta. Elise gjorde en pärlplatta baserad på en selfie hon tog med artisten Albin Johnsén i somras.

Mer läsning

Annons