Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emeli har börjat uppskatta lugnet

Emeli Lillbacka varvar gärna lugna aktiviteter som pyssel och målning med fartfyllda nöjen som wakeboard. Men fallskärmshoppning är något hon aldrig skulle ge sig på att testa.

Annons
Fyller år. Emeli Lillbacka fyller 30 år i dag. Dottern Debbie är viktigast i Emelis liv. ”Jag har barnasinnet kvar, så vi har väldigt roligt ihop”.

I dag fyller Emeli Lillbacka 30 år och är det något man inte ska ge henne i födelsedagspresent så är det just fallskärmshoppning, hon är nämligen väldigt höjdrädd.

– Det skulle bara vara plågsamt.

Hon önskar sig hellre ett staffli som hon kan använda när hon målar sina tavlor.

– Jag har alltid tyckt om att måla. Det var så mamma fick mig att vara lugn när jag var liten, säger hon.

Emeli berättar att målningen inte är något som har följt henne genom livet. Ibland har det gått flera år då hon inte målat. Men nu har hon ännu en gång tagit fram sina penslar och akryl- och akvarellfärger och låter kreativiteten flöda.

Emeli har bott i Fagersta hela sitt liv och har en stor vänskapskrets, och som reporter på Fagersta-Posten har hon alltid stenkoll på vad som händer i stan. Den här helgen är det dock hon själv som ska stå i centrum.

På lördag har hon nämligen bjudit in till ett stort födelsedagskalas.

– Det blir en stor fest med alla jag lärt känna genom åren.

Emeli berättar att hon ser fram emot att fylla år. Någon åldersnoja har hon inte.

– Det känns såklart bra. När man var yngre tyckte man att 30 var gammalt, men jag känner mig inte så gammal. Fast jag har aldrig tänkt så att när man fyllt 30 ska man ha gjort vissa saker. Jag är ganska chill när det gäller ålder. Jag har gjort det jag har velat göra hittills.

Emeli, som älskar att ha mycket att göra, har under sina 30 år hunnit med en hel del.

Hon har rest mycket, pluggat spanska i Barcelona, testat flera olika yrken, bott själv. Haft ett långt förhållande och sedan hittat kärleken på nytt.

– Och fått barn, såklart.

Emeli som älskar musik och är ett stort Blondie-fan har namngett sin tvååriga dotter efter sångerskan i bandet – Debbie Harry.

På fritiden prioriterar Emeli alltid sin dotter Debbie.

– Hon kommer alltid först. Jag umgås så mycket jag kan med henne.

Tillsammans med dottern pysslar hon gärna. Emeli tycker också om att måla och inreda.

– Vi har nyss flyttat till en villa och håller på och totalrenoverar.

Samtidigt som hon tycker om lugna aktiviteter så har hon en ”rastlös” kropp och åker gärna skidor och wakeboard, eller dansar.

– Jag älskar att fuldansa till musik och umgås med vänner.

Emeli började jobba på Fagersta-Posten som 16-åring, men hon har haft flera andra jobb. Bland annat har hon jobbat som tandsköterska och personlig assistent. Hon är även utbildad friskvårdare.

– Jag har alltid älskat att ha mycket att göra och ser alltid lösningar. Under flera år hade jag fem jobb samtidigt. Där och då trivdes jag med det. Det är väl där jag kan märka att jag blivit äldre. Jag vill ha mer lugn och ro omkring mig nu än för tio år sedan.

Inredning. En garderob kan se ut på många olika sätt. Emeli har byggt ihop moduler för att få en unik och snygg garderob.
Konst. Målning är en av Emelis passioner.
Köket. Emeli tycker om när tillbehör syns på ett snyggt sätt.
Under flera år hade jag fem jobb samtidigt. Där och då trivdes jag med det. Emeli Lillbacka

Mer läsning

Annons