Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eskilns uppskattade hustomte fyller 80 år

Pensionsåldern är nådd sedan länge, men Lars Lindström förenar andras nytta med eget nöje. På en camping finns det mycket att pyssla med. Den 11 augusti fyller han 80 år.

Annons
Lars Lindström bor i ett hus på Eskilns camping, och har lite mer gräsmatta att klippa än de allra flesta. ”Jag har svårt att sitta still”, säger han.

”Man vill ju ha något att göra”, säger han och ser ut över gräsytorna vid sitt hem som han delar med tusentals gäster varje år.

Nej, inte är det trångt i hans lilla hus på Eskilns camping. Där bor bara Lars och kompisen Siri. Men runt omkring honom, i stugor, tält och husvagnar byts grannarna ut hej vilt, speciellt under sommaren.

Några av dem bor där längre perioder, så kallade långliggare, och det var de som tipsade om att Eskilns egen omtyckta hustomte skulle till att fylla år.

–Jag tänker inte på min ålder. Inte känner jag mig som 80 i alla fall, säger han och slår sig ner vid ett av borden på uteserveringen.

Lars växte upp i Rimbo och hamnade så småningom i Lindesberg. Där jobbade han som truckförare på Volvofabriken i 20 år, efter att ha börjat sin yrkesbana som målare och billackerare.

Eskilns camping lärde han känna tidigt. Där stod husvagnen uppställd om somrarna, förutom när han och hustrun var ute på vift med den på annat håll. På vintrarna stod vagnen i Högbyn, för Lars tycker mycket om att åka skidor.

–Vi var ett gäng som brukade träffas här. Nu är det ingen kvar, det blir så med åren, säger han och viftar bort en fluga som satt sig på hans brunbrända hand.

Läs mer i FP onsdagen den 10 augusti!

Mer läsning

Annons