Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik uppfyllersina drömmar

”Vi ska alla läggas sex fot under jord. Vissa av oss har lite roligare på vägen dit”. Så resonerar Fredrik Karlsson som fyller 30 år den 10 september.

Annons
Svensk-danska metalbandet Amaranthe har anlitat Draco Spiritus, dvs. Fredrik Karlsson (till vänster) och Magnus Puumala.

Fredrik Karlsson tänker inte förspilla sitt liv. Han har många drömmar, eller mål, en del av dem är uppfyllda. Som den att komma med i Guinness rekordbok, då han sprutade eld i 7,2 sekunder.

Han tar en kopp kaffe och sätter sig i skräddarställning i sin skinnsoffa. Ur högtalarna strömmar musik av metalbandet Amaranthe, som råkar vara högst närvarande i Fredriks liv just nu.

–En annan dröm har varit att få uppträda i Globen i Stockholm. Det ska jag och min kompanjon Magnus Puumala i Draco Spiritus göra tillsammans med Amaranthe i oktober, säger Fredrik och visar en filmsnutt från en spelning i Norberg som de samarbetade på.

Fredrik tyckte nämligen att deras musik och hans egen eldkonst passade ihop. Efter kontakt med bandet visade det sig att så tyckte även de, och förutom Globen blir det ett framträdande i Lisebergshallen.

Härom dagen fick han också veta att Draco Spiritus får vara med på Rockstad Falun nästa år.

–Jag har kämpat så länge, det är härligt att det börjar lossna och folk får upp ögonen för det vi gör.

Lika mycket som Fredrik vill underhålla, lika mycket vill han hjälpa människor.Han jobbar på Sundbo ungdomshem och är även personlig assistent åt en 15-årig kille. Nu har han dessutom gått igenom – och klarat – alla fystester för att bli deltidsbrandman.

–Jag är som en vallhund, vill inte se någon fara illa.

Men trots att han vill jobba som brandman på heltid vill han inte kalla det ett mål.

–Det är inget jag kan påverka, eller påskynda.

Hans mål, eller drömmar, handlar i stället om utmaningar, helst fysiska sådana, och han vill göra något nytt varje år. I år tog han licens för pistolskytte.

Läs mer i FP fredagen den 9 september!

För två år sedan tog Fredrik Karlsson mc-kort.

Mer läsning

Annons