Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristin, nybakad präst, fyller 50 år

Vid 40 års ålder överraskades Kristin Kalmelid, Ängelsberg, av en inre kallelse som skulle komma att öppna en ny väg i livet. Den 7 januari fyller hon 50 år, och börjar samtidigt på sin första tjänst som präst.

Annons
Kristin Kalmelid ser med förväntan fram emot att tillträda sin nya tjänst som pastorsadjunkt i St Skedvi församling.

Kristin är glad och förväntansfull över att få inleda ett helt nytt kapitel av sitt liv.

–Många brukar se tillbaka på vad de har åstadkommit när de fyller femtio. Jag tittar med spänning framåt och hoppas att livet blir minst lika spännande nu som det har varit tidigare. Det här är början på något nytt.

Hon är född i Nyköping men kom redan som treåring till Gunnilbo utanför Skinnskatteberg. Båda föräldrarna var lärare vilket var anledningen till att familjen så småningom flyttade till Borensberg i Östergötland.

Kulturen var central i familjen och Kristin blev tidigt musik- och teaterintresserad. När hon fyllde tjugo bestämde hon sig för att satsa på musiken och sökte sig till Skinnskattebergs folkhögskola.

Större delen av Kristins liv har handlat om just musik och teater. Hennes huvudinstrument är tvärflöjt men hon behärskar även piano och dragspel.

Hon började tidigt engagera sig i amatörteaterföreningar och har bearbetat och arrangerat musik till åtskilliga uppsättningar. Även körsång ligger henne varmt om hjärtat och hon har varit ledare för ett flertal körer och musikgrupper. Idag leder hon kören Bergslagens röster, ett uppdrag hon inte ger avkall på.

–Det är magiskt med sång och musik. Jag kan känna mig jättetrött när jag åker till en körövning men när jag åker därifrån har jag fått ny kraft och energi. Det händer något i kroppen när vi sysslar med musik, säger Kristin med stor inlevelse.

Läs mer i FP fredagen den 7 januari! 

Mer läsning

Annons