Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lawrence har fortfarande karriärsplaner

Norbergaren Lawrence ”Dollar” Sullivan åkte 20 mil på sin egenbyggda hoj ”Purple Haze” i somras. Nu har den hamnat på museum.

Annons
Fyller jämnt. ”Jag vet några som kommer, men vi får se, jag känner på mig att något kommer att hända”, säger Lawrence Sullivan om 70-årsfirandet som väntar.Foto: Elin Wahlsten

Det sägs att en katt har nio liv, detta skulle även kunna gälla för norbergaren Lawrence Sullivan, som fyller 70 år på lördag.

Som barn började han ägna sig åt modellbygge av båtar och andra motordrivna fordon, vilket senare eskalerade i att bygga verkliga motorcyklar. Som ung kille boende i Stockholm ägnade han dagar och nätter åt att arbeta ihop pengar till motorcykeldelar, för att under helgerna ta med flickvännen för att se Skandinavien från hojryggen.

– Det var livet det. Man träffade andra motorcykelvänner och åkte runt och såg nya platser, berättar Sullivan, som så sent som i juni körde 20 mil till en utställning i Norrtälje.

– Min chopper kom tvåa på den utställningen, så det var ju värt resan trots ett möte med farbror blå, säger Lawrence.

Choppern som Lawrence åkte till Norrtälje på är hans största bragd av alla hans ”hojbyggen”. Purple Haze, som hojen heter, har kallats Sveriges mest omtalade triumphchopper i magasinet Gasoline, där Lawrence berättelser varit följetong i flera nummer.

Läs mer: Motorcykelintresset håller i sig för Harald Antonsen

Nu, precis som förr, drog Purple Haze till sig många blickar med sin enormt långa triumphgaffel, högglanspolerade motorpaket och lackering som glittrar av silverflakes.

– När jag rullade in i Norrtälje stod folk och väntade på att få se den, det var jag inte beredd på, säger Lawrence, som menar att det var han sista långa resa på en hoj.

– Man är inte 40 längre, det kändes i knäna och armarna av att sitta i den positionen så länge, säger Lawrence och tillägger:

– Jag mår oförskämt bra måste jag säga, jag tänker i alla fall bli 80 år.

Sedan i somras står ”Purple Haze” på ett motorcykelmuseum i Sollentuna, en stor prestige för Lawrence, men ännu har han inte uppnått alla sina mål.

– Jag kommer att ge ut en bok. Förlaget har redan godkänt den, så det blir roligt, säger Lawrence.

Boken handlar om magi, som också är ett av Lawrence stora intressen. När han inte bygger modeller av amerikanska bilar eller umgås med sin särbo brukar han läsa astrologi och även spå.

Läs mer: Flipperspel och goda bullar lockade till Gläntan

– Jag började intressera mig för det redan som liten. Astrologi är fantastiskt för genom att förstå sig själv kan man förstå andra, säger Lawrence.

Hur han ska fira 70-årsdagen är ännu oklart, men vad som är säkert är att han är förväntansfull.

– Jag vet några som kommer, men vi får se, jag känner på mig att något kommer att hända, säger han.

Läs mer: Lilian tog sin keramik till Norberg och hittade hem

MC-intresse. Så sent som i somras satt Lawrence Sullivan 20 mil på hojryggen.
Motorer. Motorfordon över huvud taget är ett intresse som hängt med länge.

Mer läsning

Annons