Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Groda med vårkänslor fick flest röster i Årets bild

Det var jämt i toppen i Årets bild. Men med 43 procent av rösterna vann Annika Elthammars foto på en groda med vårkänslor.

Annons
Vinnare. Bilden togs i april, när Annika var ute och promenerade i Sola, strax utanför Stavanger, när hon såg en damm med en mängd grodor i. Foto: Annika Elthammar

Annika Elthammars foto utsågs till månadens bild i april. Nu står det också klart att den vunnit Årets bild efter att ha fått 573 av 1 338 läsarröster, vilket motsvarar 43 procent.

Grattis, du har vunnit årets bild!

– Vad roligt att höra, jättekul! säger Annika Elthammar när FP ringer upp och lämnar beskedet.

Annika bor fortfarande i Norge, dit hon flyttade 2013.

– Jag och sambon har varit mycket i Norge på semester och sa att vi ska bo här någon gång när vi har möjlighet. Nu när sonen studerar på Gotland passade vi på, berättar Annika.

Själv jobbar hon på förskola och sambon Hasse kör långtradare. Det var först tänkt att bli ett halvår i Norge, men de trivs så bra att de blev kvar. Men nu är planen att söka sig mot Fagersta igen efter sommaren.

– Vi är ganska ofta i Fagersta nu med. Vi har familj kvar där och tycker mycket om Fagersta, allt finns och det är nära till allt.

Fotointresset har kommit på senare år. Det var Hasse som introducerade henne och intresset går hand i hand med deras kärlek för att vara ute i naturen. De är ute så mycket det går.

– Det blir nästan bara naturbilder. Djur, växter och vyer.

Grodbilden togs på en promenad i Sola utanför Stavanger, där Annika såg en mängd grodor leka i en damm. En dröm är att besöka Trolltunga, en 1 100 meter hög klippformation i Norge. Där skulle hon vilja fota.

– Och så skulle jag vilja åka runt i Europa. Det gjorde vi en sommar men hade så ont om tid. Det var väldigt vackert runt Grenoble i Frankrike till exempel.

Har du skickat bilder till fler fototävlingar?

– Nej. Men jag skickade in en bild till Månadens bild nu i januari. Det kommer jag nog göra då och då när jag har något att bidra med.

Naturintresse. Annika  ägnar sig gärna åt Via Ferrata-klättring, en slags kombination av klättring och vandring. Bilden är tagen vid Via Ferrata Straumsfjell. Foto: Privat/Hans Myrhammar

Mer läsning

Annons