Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hopp om våren vann

Det var ett svårt beslut att utse en vinnare bland alla härliga läsarbilder som skickats in till Månadens bild i mars. Till slut föll valet på den smältande istappen med fin skärpa och en spegling i vattendroppen, som Fredrik Findahl har fotograferat.

Annons
Vinnare i mars. Plusgrader med smältande istappar i Karlberg, Norberg.  Foto: Fredrik Findahl

Det var första gången som Fredrik Findahl i Norberg deltog i Månadens bild och det gick bra direkt.

– Vad roligt, vilken överraskning, säger Fredrik när FP når honom med vinstbeskedet på telefon.

Han berättar att fotointresset tagit ordentlig fart nyligen.

– Jag har alltid tyckt att det är kul, även att göra film. Med under hösten har intresset blivit allt större och jag började ta med kameran ut på promenader. Jag har börjat se allt i bilder, säger Fredrik och skrattar.

Han fotar helst naturbilder, gärna runt om i Norberg. Men han har även åkt på utflykter till exempelvis Avesta och Söderbärke.

– Jag brukade jogga förut men fick ont i knät och då har det blivit mer promenader. Men nu har fotandet nästan tagit överhanden.

Läs mer: Fler tävlingsbidrag i mars

Bilden på den smältande istappen är tagen i början av mars i Karlberg i Norberg.

– Det var vårkänsla när jag var där och jag såg att det verkligen rann från istappen. Jag ville ta just när en droppe skulle falla och stod där i säkert en kvart.

Bilden är tagen med Fredriks gamla kamera, en kompaktkamera. Han har precis investerat i sitt intresse och skaffat en ny, lite bättre kamera.

– Jag funderade på att skaffa en systemkamera, men det kändes för stort för att släpa med på promenader. Så det blev en sån här bridgekamera, som man kan byta objektiv på och göra manuella inställningar på, samtidigt som den är lätt att ta med.

Någon speciell dröm när det gäller foto har han inte, han försöker se något intressant i allt. Men han skulle gärna fota djur.

– Men då behöver man mycket tur eller tålamod, säger han.

Fler fototävlingar kan det nog bli framöver.

– Det är alltid roligt när folk gillar det man gör och jag brukar lägga ut bilder på Instagram eller Facebook, som en kul grej. Men nu är jag taggad, säger Fredrik.

Ta chansen att delta i månadens bild du med!  Månadens bild APRIL

Läs mer: Brandbild vinnare i januari

Läs mer: Snögubbe vinnare i februari

Annons