Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hossein har koll på världen

Hossein Rezaei är en flitig besökare på Fagersta bibliotek och läser gärna faktaböcker och nyheter.

Annons
Nyhetsintresserad. Hossein Rezaei kommer ofta till biblioteket för att läsa nyheter på flera språk och han tycker mycket om att läsa böcker, gärna faktaböcker. Foto: Veronica Svensson

När Nära Kära träffar honom är det nyheter han tar del av. Lokalt i papperstidningen bredvid och världens nyheter på skärmen framför. Det brukar bli några besök i veckan på biblioteket.

Nyligen har han läst en bok om Mount Everest och klättrare som omkommit där.

– Jag tyckte det var intressant att försöka förstå varför människor kan sätta livet till för att nå toppen av ett berg. Men människor har olika mål. Jag tror det är viktigt att varje människa försöker sätta ett mål i livet, annars kan det kännas meningslöst, säger Hossein.

Hossein Rezaei, 66, bor i Fagersta tillsammans med sin fru. Tidigare har han bott i Stockholm och kommer från Iran. Han har bland annat jobbat som elingenjör och på SL, men är pensionär sedan ett år tillbaka. Hans eget mål i livet handlar numera om att få leva lugnt.

– Jag vill leva ett normalt och enkelt liv, och få vara frisk. När man är ung tänker man att man kan ändra hela välden och göra så stora saker. Slutligen förstår man att man vill ha lugn och ro i livet för alla, säger han.

Men livet som pensionär kan bli lite väl långsamt i bland tycker Hossein, och han försöker ännu hitta balansen. Fritid ägnas åt att läsa, laga mat, promenera och gå till simhallen.

Annons