Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hunden Flinga vill vara med när Alice kramas

Alice Skrivargård har tagit med sig hunden Flinga till en tisdagsträff i sockenstugan i Karbenning.

Annons
Pussar och kramar. Alice Skrivargård och hennes hund Flinga. Flinga är lite svartsjuk av sig och vill alltid vara med och kramas.

Flinga går runt i lokalen och ser till att bli klappad av så många som möjligt. Och det blir hon utan problem. Alla på träffen är vana vid att ha den sexåriga portugisiska vattenhunden i närheten. Ett omtyckt inslag.

Alice har bott i Karbenning nästan hela sitt liv.

– Vi trivs här. Jag var borta när jag var i 20-årsåldern och jobbade i Våla.

Men sedan kom hon tillbaka och bor nu med maken och Flinga.

Flinga har inte alltid bott hos Alice. Det är bara ett år sedan den svartlurviga hunden flyttade in. Flinga bodde från början hos Alice barnbarn. Där fick hon två valpkullar, och helt plötsligt var det för många hundar.

– Vi sa att hon får komma till oss så får vi se hur det går, säger Alice med ett leende som skvallrar om att det har gått bra.

Flinga får helt enkelt stanna så länge hon vill.

– Hon är en jättebra kompis!

Alice drar på sig jackan och kopplar fast Flingas koppel, så beger vi oss ut i ett vintrigt Karbenning.

Flinga är stor och svart så det är ingen risk att tappa bort henne i det vita landskapet.

– Det är bra att man som pensionär har hund. Himla bra. Då måste man gå ut. Det spelar ingen roll om det regnar. Annars kanske man tänker, nej usch jag går inte ut. Men det går inte när man har hund.

Alice förklarar att Flinga lyckats få fart på maken också.

– Först var det mest jag som gick ut med henne. Men så halkade jag och gjorde illa foten. Då fick maken också gå ut med henne.

Hon berättar att hon och maken gärna tar med Flinga ut på skogspromenader för att plocka svamp och bär. Det är bra för då behöver hon inte koppel, och får chans att leka lite mer.

– Delar vi på oss vill hon få ihop flocken, skrattar Alice.

Flinga är inte vilken hund som helst. Hon är en champion och har varit med på och vunnit flera utställningar, berättar en stolt Alice, även om hon själv inte var med vid tävlingstillfällena.

Det verkar som om Flinga är väl medveten om sina vinster. Hon för sig fint och är snäll och behärskad när det kommer nya människor. Och hon vill alltid vara med.

– Hon är lite svartsjuk. Kramas man så ska hon också vara med.

Svart på vitt. Flinga syns klart och tydligt i ett vintrigt landskap.

Mer läsning

Annons