Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundpromenad blev april månads favoritbild

Det var jämnt i juryns omröstning när vinnaren av Månadens bild i april skulle utses. Emma Yrttimaas foto från en skogspromenad tog hem segern.

Annons
Vinnare. Skogspromenad runt Skärsjön. Riktiga vårkänslor när man går i skogen och hör fåglarna sjunga. Foto: Emma Yrttimaa

Foto är en hobby som Emma Yrttimaa drömmer om att utveckla än mer. Än så länge är det ett intresse vid sidan av jobbet som timvikarie inom äldreomsorgen.Intresset väcktes när hon gick medieprogrammet på gymnasiet

– Ganska snabbt började jag fota framför allt djur, jag kände att det är min grej, berättar Emma Yrttimaa som bor i Skinnskatteberg och nu är 23 år.

Det var första gången Emma skickade in till FP. Hennes vinnarbild togs på en skogspromenad runt Skärsjön. Det var en av dagarna med fint väder i april och Emma och kompisen Emelie tog med sig hundarna för att njuta av våren. Det är Emelies hundar som fångades i Emmas foto och de provade ta bilder på flera ställen under promenaden.

– Det svåraste med att fota djur är timingen. Det blir många hopp och skutt för att få deras uppmärksamhet.

Se fler bidrag: Månadens bild april

Emma hoppas kunna ägna sig mer åt foto framöver. Ett första steg är att kunna köpa en ny kamera för att kunna ta bilder i gryning och skymning också.

– Och jag skulle vilja fotografera mer vilda djur, som fåglar och så, säger Emma.

Minst fyra timmar per vecka ägnar hon åt fotografering redan i dag. Hon har fotat på många hund- och hästtävlingar och hennes egen häst och hund är också återkommande motiv.

Var med och tävla du också! Skicka in din bild till Månadens bild här

Mer läsning

Annons