Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jenni vill främja det finska språket

Jenni Tahkokorpi jobbar som tvåspråklig informatör på Skinnskattebergs kommun och brinner för att bevara finskan.

Annons

Skinnskatteberg. Sedan början av februari 2011 har kommunen tillhört förvaltningsområdet för det finska språket. Jenni Tahkokorpi, 31 år, är informatör och jobbar för ett tvåspråkigt Skinnskatteberg.

Skinnskattebergs kommun har varit ett förvaltningsområde för finska språket sedan februari förra året. Detta har sin grund i att omkring 24 procent av alla invånare har en finsk bakgrund i första, andra eller tredje generationen.

En av dem är Jenni Tahkokorpi som jobbar som tvåspråkig informatör på Skinnskattebergs kommun. Hon flyttade från Uleåborg i Finland till Sverige för mindre än ett år sedan och jobbar till största del med att främja finskan i kommunen.

– Jag tycker det är jättebra av kommunen att vi tillhör finskt förvaltningsområde, det är väldigt viktigt att bevara finskan i kommunen, säger Jenni.

Själv har hon, precis som alla andra elever i Finland, studerat svenska i grundskolan och valde senare att studera språket som huvudämne. Hennes föräldrar har tidigare bott och arbetat några år i Borlänge men flyttade sedan tillbaka till Finland.

Läs mer om Jenni på Nära i morgondagens papperstidning.

Mer läsning

Annons