Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kjell dansar loss ute till havs på sin stora dag

I skrivande stund står nog Kjell i baren eller svänger sina lurviga på Birka Paradises dansgolv. Han firar nämligen sin 60-årsdag ute till havs med fru, barn och barnbarn.

Annons

Norberg. Fram till i måndags var födelsedagspresenten en hemlighet för Kjell Götesson. Men när FP:s utsände kom på besök kunde inte hans fru Rose-Marie hålla sig från att berätta. ”Lyxhytt, god mat och dans ute till havs”.

– Det var inte dåligt, ansåg den då 59-årige Kjell Götesson.

Fiske och dans är Kjell Götessons stora passioner här i livet, ja förutom familjen.

– Redan som fyraåring hade jag ett eget fiskespö som jag hade fått av min morfar i födelsedagspresent. Det var så tungt att jag knappt kunde hålla det.

Under sin uppväxt bodde Kjell i Färna och under tonåren blev det många turer till Fagersta för att dansa.

I slutet av 60-talet träffade han en riktig pudding i Fagerstaparken som han gillade att både titta på och dansa med.

– Jag var duktig på dans, det måste jag säga, skrattar Kjell.

Och lite sanning måste det ligga i det då han och Rose-Marie sedan flyttade ihop i hennes hemby Norberg, 1973.

Två år senare fick de dottern Ullrica, som i dag har givit Kjell och Rose-Marie två barnbarn.

1981 blev Kjell njursjuk och har åkt in och ut från sjukhuset i många år.

– Det har varit en besvärlig tid men samtidigt så har jag lärt mig att inte gnälla och försöker se saker från den ljusa sidan i stället, säger han.

Kjells första njurtransplantation gjorde han 1985 och njuren fungerade fram till 2004. Lyckligt nog fann läkaren en ny njure som har fungerat väldigt bra.

– Den här njuren fungerar otroligt bra och jag känner mig piggare än på bra länge. Rose-Marie brukar skoja med mig och säga att det är för att njuren tillhörde en finsk man, säger han.

Som sjukpensionär får Kjell dagarna att gå genom att ägna sig åt sina två stora intressen, dans och fiske.

– Så mycket dans blir det tyvärr inte längre men fiske försöker jag hinna med så ofta jag orkar och kan, säger han.

Men födelsedagen (läs i går) gick i dansens tecken. Frugan Rose-Marie hade tillsammans med dottern Ullrica med familj, i hemlighet bokat en tjugofyratimmarskryssning.

– Det har inte varit helt lätt att hålla det hemligt för Kjell. Har man varit tillsammans i så många herrans år ser man direkt om den andra döljer någonting, skrattar Rose-Marie.

Det var ingen dålig 60-årspresent att få åka ut och dansa lite. Blir det ett par ”sväng om”?– Nej det var inte dåligt. Jag är helnöjd. Ja, dansband är bra grejer så det blir det. Och det är så kul att se att även yngre har fått upp intresset för att dansa, säger Kjell.

I skrivande stund har familjen Götesson begett sig iväg och om allt har gått vägen så har de tillbringat natten i lyxhytt, ätit god buffé, dansat och roat sig på kryssningsfartyget.

Läs hela artikeln om Kjell Götesson i dagens papperstidning (19/9).

Mer läsning

Annons