Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klasskamraterna träffas igen 40 år efter studenten

I lördags träffades nio före detta Brinellelever och firade att det har gått 40 år sedan studenten.

Annons
Klassträff. På bilden ser vi Ewa Carlborg (Andersson), Marie Nord (Danielsson), Ann-Helen Ramstedt, Ann-Britt Lundin (Larsson), Lena Österberg (Thoreson), Per-Olov Ståhle, Per Österberg, Håkan Lövblad och Olle Ekman.

Det blev en solig klassträff för dem som tog sig till hembygdsgården i Fagersta. Det var humanistiska och samhällsvetenskapliga programmets avgångsklass år 1975 som träffades.

Stämningen var på topp när de före detta eleverna träffades över en fika. De pratade om vad som hänt sedan studenten och diskuterade gamla lärare och skolminnen. Gruppen hade alltid nära till skratt.

Ann-Helen Ramstedt organiserade tillsammans med Ann-Britt Lundin klassträffen.

– Vi bor båda två i Falun, säger Ann-Helen och förklarar att de två brukar ses på stan i Falun då och då.

Hon berättar att hon fortfarande har släkt i Fagersta och är i stan ibland. Hembygdsgården är ett av hennes favoritställen, så därför tyckte hon att det var en utmärkt plats för klassträffen.

Efter gymnasiet gick Ann-Helen en resebyråutbildning och hamnade på så vis i Falun. I dag jobbar hon på Mäklarhuset i Borlänge.

– Allt var så enkelt när vi tog studenten.

Hon förklarar att det då var fritt fram för eleverna att utbilda sig till vad de ville, eller börja jobba. I dag tycker hon att det verkar vara mycket svårare för ungdomar som precis tagit studenten.

När Ann-Helen först började tänka på att planera en klassträff var hon lite tveksam, men ju mer hon och Ann-Britt träffades och diskuterade desto bättre började det kännas. När hon sedan grävde fram gamla bilder från skoltiden kändes allt bra.

– Det blev många ”aha”. Har det verkligen gått 40 år?

Det var samma nostalgiska stämning som rådde på återträffen.

– Det är fantastiskt roligt. Det är 40 år sedan jag såg vissa sist. Alla är sig inte riktigt lika, men nästan. Helt plötsligt känns det som om det inte gått så många år. Man känner igen allas karaktär, säger Ann-Britt Lundin.

Fika. Gruppen träffades på hembygdsgården i Fagersta.
Annons