Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Kommer känna mig som en vinnare”

Motivationen är stark hos Evelina Lie som gått från att knappt orka idrotta i skolan till att utbilda sig till personlig tränare. I helgen tävlar hon i bikinifitness för första gången.

Annons
fokuserad.  På söndag ställer Evelina Lie upp i sin första tävling i bikinifitness. Eftersom träning är hennes intresse tränar hon mycket även i vanliga fall, men inför tävlingen har det blivit extra mycket. På gymmet är hon varje dag.

Gymmet är som ett andra hem för Evelina Lie. Hon tränar i princip varje dag på Parken fitness i Fagersta, och nu inför tävlingen i bikinifitness har hon även promenerat innan jobbpassen som brevbärare. Men träning har också blivit hennes stora intresse. Det märks att hon trivs, när hon visar FP runt och berättar om tävlingen.

Men att ställa sig på en scen i bikini och högklackade skor och bli bedömd för sin kropp och sina muskler var ingenting som Evelina ens kunnat föreställa sig.

– Jag hade aldrig kunnat tro att jag skulle komma så här långt. Det är helt sinnesjukt, säger Evelina, och berättar om förändringen i ettan på gymnasiet.

– Vågen visade nästan 100 kilo. Jag fick sån panik. Jag hade blundad för hur stor jag var. Då kände jag att det var dags att jag tog kontroll.

Hon skämdes för sin kropp, men det var inte utseendet som var det viktigaste, utan att kroppen hindrade henne från att göra det hon ville.

– Jag orkade inget. Jag ville inte vara med när kompisar skulle göra något, kom med ursäkter på idrottslektionerna.

Efter ett nyårslöfte bytte hon livsstil helt, mår mycket bättre i dag och har gått ner runt 40 kilo .

– Jag har sådan energi, ork och glädje i stället för att vara trött och deppig. Jag har fått en starkare kropp och är starkare mentalt.

Se också: TV - utomhusträning med Evelina

Evelina har gjort sin resa på egen hand, det är hon stolt över. Att se resultat har hållit motivationen stark. Hon har lärt sig själv om kost och träning och provat vad som funkat för henne. Internet har varit till hjälp, som instagram och bloggar. I början gick hon på pass och använde konditionsmaskiner i gymmet, men fastnade tidigt för styrketräning.

– Att styrketräna tungt har blivit min grej.

– Först var min drivkraft att bevisa för andra att jag kunde gå ner. Det har ändrats och jag gör det här för mig själv. För att jag mår bra och tycker det är roligt.

Hon gillar träning så mycket nu att hon i höst flyttar till Stockholm för att utbilda sig till personlig tränare.

– Jag vill hjälpa andra att kunna göra samma resa.

För ett halvår sedan fick hon tips om att tävla i bikinifitness, en kroppsbyggande sport där även totalintrycket av fysiken, ansikte och hår bedöms. Hon bestämde sig för att prova och har tränat extra målmedvetet under halvåret och sedan 16 veckor tillbaka har hon också ätit striktare. Vanlig hälsosam mat, men mindre portioner.

– Jag längtar efter lösgodis! Det ska jag äta direkt efter tävlingen på söndag, skrattar Evelina.

– Oavsett hur det går på söndag kommer jag känna mig som en vinnare för att jag har gett allt.

Läs också:

Alexandra tar lastbilen till sommarlov och vuxenvärld

Pojkdrömmen slog in för Conny

Hon drömmer om att bilda familj och skriva böcker

stort steg. Evelina har kvar sina gamla byxor som en påminnelse om vilket arbete hon gjort. Att gå från att inte orka vara med på idrotten i skolan till att ställa sig på en scen i bikini och tävla hade hon aldrig trott.
Styrka. Evelina fastnade tidigt för just styrketräning. I höst börjar hon en utbildning för att bli personlig tränare.
Tips. Man måste inte vara på gymmet för att motionera och träna styrka. Några enkla övningar utomhus är också bra, tycker Evelina. Här på fagersta-posten.se/narakara tipsar hon om ett enkelt träningspass att göra utomhus i sommar.
Annons