Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kreativ snögubbe vinnarbild

Max och Moa samlade snö med skottkärra för att få ihop tillräckligt för att bygga sin stora snögubbe. Bilden på resultatet blev vinnaren i Månadens bild.

Annons
Vinnare. Max, 10, lade sig bredvid den nybyggda snögubben som han och storasyster Moa, 14, byggt.Foto: Angelika Karlsson

Det var mamma Angelika Karlsson som tog bilden på barnens snögubbebygge på tomten hemma i Fagersta.

– Vad roligt! Jag fyller år i dag så det var extra kul att du ringer, säger Angelika, nybliven 36-åring, när FP ringer upp på tisdagen och berättar om vinsten i Månadens bild för februari.

– Barnen kommer bli så nöjda, tillägger hon.

Det var den 21 februari som Max, tio år, och Moa, 14 år, byggde sin snögubbe. Med hjälp av en skottkärra samlade de ihop snö, eftersom det ännu inte kommit tillräckligt. Moa kom på idén att klippa ut hjärta, ögon och mun av papper.

– Jag trodde att de skulle bygga en vanlig, stående snögubbe. Men det här var ju en jättekul idé. Jag var tvungen att gå upp på övervåningen och fota ovanifrån för att få med hela snögubben på bilden. De höll på i säkert fyra timmar och byggde, säger Angelika.

Läs mer: Här är alla bidrag i Månadens bild februari

Snögubben är närmare tre meter lång och tre decimeter hög. Den ligger fortfarande kvar. Det kommer nog dröja länge innan den smälter, tror Angelika, som ofta fotar barnen och det de hittar på.

– Barnen är väldigt kreativa, intygar Angelika.

Bilderna brukar hon dela på sociala medier, men det var första gången Angelika deltog i FP:s Månadens bild.

Här kan du själv delta i Månadens bild: Skicka in din bild här

Här hittar du bidragen i mars: Månadens bild mars

Mer läsning

Annons