Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lek och bad det bästa på sommarlovet

Till hösten är det första klass som gäller, men först ett långt och härligt sommarlov. Att leka och spela badminton är det bästa, tycker John Enell, sex år.

Annons
Sommarlov. John Enell på sommarlovsutflykt till Skinnskatteberg. Han är stolt över att han för några dagar sedan tappade en tand.

John Enell bor i Guldsmedshyttan men när Nära Kära träffar honom är han och familjen på utflykt i Skinnskatteberg.

De har varit här många gånger och den här dagen har de ätit på restaurang, varit och handlat och ska stanna och bada i Riddarhyttan på vägen hem.

En kall dryck får svalka innan badet, för det är en riktigt varm dag. Att bada, det är förstås en av favoriterna på sommarlovet.

Vad gillar du att göra på lovet?

– Leka. Badminton gillar jag. Det har vi hemma. Fast jag brukar inte vinna, det gör Freddy, min bror. Han är 16 år, säger John.

Läs också: Hossein har koll på världen

Det är ännu långt borta, men till hösten är det första klass som gäller för John. Det ska bli roligt, tycker han, men så har han ju redan skolvanan inne eftersom han gått förskoleklass.

– Det blir väl som nu fast mer läxor, tror John.

Något han ser fram emot är att läsa.

– Det kan jag redan. Inga långa böcker, men några sidor.

Böckerna om Totte är favoriten, de kan han läsa själv. Om han får lite hjälp med läsandet gillar han också böckerna om barnbokskaraktären Halvan.

Läs mer: Nya intresset fyller deras sommarlov med minnen

Läs vidare: Arbete lockade till nytt hem

Mer läsning

Annons