Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LilliAnn tycker om att fira födelsedag

LilliAnn Källermark har alltid tyckt om att fira födelsedagar. Men på 80-årsdagen ska hon vara hemma och ta det lugnt.

Annons
Födelsedag. LilliAnn Källermark fyller 80 år den 10 mars. Foto: Yanan LI

Fram till 1959, ett par år innan hennes farfar gick bort, trodde LilliAnna Källermark att tussilago alltid blommade på hennes födelsedag den 10 mars. Hon fick alltid några blommor på födelsedagen.

– Men då fick jag veta att det var farfar som odlade dem i sin lada och såg till att de slog ut så att jag kunde få dem på födelsedagen. Det tycker jag var fint, berättar LilliAnn Källermark.

Hon har alltid tyckt om att fira födelsedagar, har många fina minnen från att fylla år och firade stort med öppet hus när hon fyllde 60 och 70 år. En hel busslast kom från Örebro, där LilliAnn bott och arbetat i många år, på 60-årsdagen. Men nu på 80-årsdagen ska hon ta det lite lugnare.

– Jag bor i lägenhet nu, där får vi inte plats så många. Och jag orkar inte riktigt ha öppet hus som förr, berättar LilliAnn Källermark.

Med barnen och den närmaste familjen blir det förstås firande så småningom. LilliAnn har tre barn, nio barnbarn och 19 barnbarnsbarn. Hon önskar sig inte något speciellt.

– Nej, jag tycker att jag har allt redan. Det är bara roligt när folk kommer ihåg en, säger LilliAnn.

LilliAnn har bland annat arbetat som lärare, rektor och rektorsutbildare, men mycket tid och kraft har också lagts på engagemang på fritiden. Just nu är LilliAnn förtroendevald revisor i kommunen, kassör och sekreterare i Norbergs Bergslags konstförening och engagerad inom Seniornet, en förening som lär äldre om datorer och internet, där hon tidigare varit ordförande på riksnivå.

– Datorer och internet och manicker har jag alltid tyckt varit roligt, säger LilliAnn och tillägger:

– Visst är jag engagerad och nyfiken på mycket, och när jag väl kommit in i en organisation ger jag järnet.

Hon är uppvuxen i Skara men har bott på många olika platser i Sverige, antingen dit hennes eller hennes mans jobb har tagit dem. Till Norberg kom hon 1994.

– Jag skulle stanna ett år men blev kvar, skrattar LilliAnn, men säger att det inte spelar så stor roll var hon bor, bara det finns trevliga människor.

Musik har varit ett stort intresse, och numera även resor. Förra året var hon och en väninna till Kap Verde och en resa till Rom med ett av barnbarnen väntar. Hon drömmer om att åka till Nordkap på sommaren, för midnattssol och valsafari.

– Än har jag inte fått någon med mig, folk säger att det är för kallt även på sommaren. Men snart ger jag mig i väg själv, det vore kul att se.

Mer läsning

Annons