Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matlagning är Cherris stora passion

För drygt fem år sedan bytte Cherri Le från bageri till matlagning och hittade sin väg i livet. På söndag fyller hon 40 år, en dag hon ska fira tillsammans med familjen.

Annons
Avkoppling. Cherri Le älskar att laga mat och kan ägna timmar åt att prova nya smakkombinationer. När hon står i köket orkar hon hur mycket som helst.

Lunchrusningen är över för dagen på restaurang T i Fagersta. Wokpannorna börjar svalna och bara ett par kunder sitter kvar runt borden och äter. Cherri Le, ägare till restaurangen, har tid att själv sitta ner en stund med en kopp kaffe och hembakta bullar.

Restaurangen öppnade hon för drygt fem år sedan. Hon hade tidigare jobbat med bageri i 17 år men kände att hon gjorde samma saker hela tiden och letade efter något nytt.

– Det här är roligare, man får göra mer olika saker och gå framåt. Jag kände direkt att det här är min väg att gå, säger Cherri och tar en klunk ur koppen.

Så är också matlagning hennes stora intresse. Hon jobbar långa dagar sex dagar i veckan, men har inga problem att orka med.

– Jag älskar mat. Jag vet inte varför jag har sånt tålamod med det, men jag orkar. Matlagning ger energi och jag kan stå i köket hur många timmar som helst, säger hon.

Bäst av allt är att få smaka på nya maträtter och hon tycker det är roligt att experimentera med nya smaker och vad som passar ihop.

– Jag gillar att laga både svensk och asiatisk mat och tycker att kunderna här ofta är duktiga på att våga testa.

Ett annat stort intresse är att resa. Några resor har det blivit till hemlandet Vietnam, som hon lämnade som 15-åring för att flytta till Sverige och Fagersta, men hon tycker om att resa lite varstans. Både i Sverige och utomlands.

Lusten att åka i väg återkommer ständigt. I dag uppskattar hon lugnet mer, men det var annat för några år sedan då hon reste bort nästan varje helg. Något speciellt drömresmål har hon inte.

– Det jag drömmer om nu är att åka på en längre resa tillsammans med mina döttrar. Men det är inte så lätt när man är egenföretagare, konstaterar hon.

Hon avbryter sig för att byta några ord med sin man Andy, som också jobbar i restaurangen. De funderar över vilken tid ena dotterns spelning senare på kvällen egentligen börjar.

Familjen betyder väldigt mycket och tiden utanför jobbet spenderas till stor del med döttrarna. Det är också tillsammans med de närmaste som hon ska fira 40-årsdagen på söndag.

– Jag har inte planerat så mycket, men något lite extra blir det i alla fall. Vi ska äta någon god mat. Jag tycker att det viktigaste är att ha det mysigt tillsammans, säger Cherri.

Presenter är hon inte så noga med heller utan önskar sig bara lugn och ro med familjen, kanske en blomma. Cherri tycker det känns bra att fylla 40, speciellt efter ett händelserikt år med mycket att göra både privat och på jobbet.

– Jag känner mig stark och vet att jag klarar mycket.

På jobbet. Cherri Le äger och driver restaurangen T&T och tar oftast hand om kunderna i kassan. Hon tycker att hon har lätt för att hålla koll på stamkundernas specifika önskemål.

Mer läsning

Annons