Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer press under sista året

Klarblå himmel och sommartemperatur. När vädret visar sig från en sådan sida är det knappt man kan tro att det är september. Men för Natalie Kettunen och Linnéa Carlström Bylén är det ändå tydligt att sommarlovet är slut.

Annons
Lunchrast. Natalie Kettunen och Linnéa Carlström Bylén passade på att gå ut i Vilhelminaparken och njuta av det fina vädret när de hade lunchrast. Foto: Veronica Bäcklin

Fagersta-Posten träffar på Natalie Kettunen, 14 år, och Linnéa Carlström Bylén, 15 år, vid lunchtid en dag i Vilhelminaparken. Det är fint väder, så precis som många andra passar de på att njuta en stund av sol och värme när de har rast. Lite snacks och läsk får bli skolmatens efterrätt.

De har precis börjat i årskurs nio på Lindgårdsskolan. Att börja sista året på högstadiet är redan stressigt, tycker de båda.

– Vi har inte fått mer läxor eller så, det är mest pressen. Man vet att man behöver prestera 100 procent på allt, säger Linnéa.

Hon försöker hitta en strategi för att hinna med, med några kvällar i veckan för bara plugg.

Vad de ska välja på gymnasiet vet de inte än. Bäst gillar de praktiska ämnen som slöjd och bild. De bor båda i Fagersta.

Vad gör ni på fritiden?

– Jag brukar vara med vänner och så, och så är jag ute och springer ibland, säger Linnéa.

Natalie berättar att hon spelar teater.

– Det har jag gjort länge. Jag är med i Norrby teater och spelar i två grupper. Så mycket mer än så hinner jag inte med på fritiden, säger Natalie.

Annons